Șeful grupului Volkswagen, Matthias Mueller, este noul președinte al Audi

Șeful grupului Volkswagen, Matthias Mueller, este noul președinte al Audi

Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen, a numit un nou președinte și un nou director al Departamentului de Cercetare-Dezvoltare (R&D), pe fondul încercărilor nereușite de redresare după declanșarea scandalului emisiilor, transmite Reuters. Audi a recunoscut în fața autorităților de reglementare din SUA că vehiculele sale diesel cu motor V6 de trei litri utilizează trei programe software care nu au fost dezvăluite anterior. Unul dintre aceste sisteme electronice speciale ar fi putut fi utilizat pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, conform reglementărilor din SUA.

Anterior, reprezentanții Volkswagen au dat asigurări că scandalul emisiilor este legat doar de motoarele diesel de doi litri pe care le produce VW și au dezmințit că motoarele mai mari, fabricate de Audi, ar fi suspecte. Softul afectează 85.000 de modele Audi, Volkswagen și Porsche vândute începând cu 2009 în SUA.

Boardul de supervizare al Audi l-a numit joi în funcția de președinte pe noul director general al VW, Matthias Mueller, înlocuindu-l pe Martin Winterkorn, care, în noiembrie, a demisionat și de la conducerea grupului german, în urma scandalului emisiilor. De asemenea, boardul l-a numit pe Stefan Knirsch, șeful Departamentului de Dezvoltare a Motoarelor, în funcția de director al Departamentului de Cercetare-Dezvoltare la Audi. Acesta îl va înlocui pe Ulrich Hackenberg, suspendat de două luni din cauza scandalului legat de manipularea testelor privind nivelului emisiilor.

'Investigațiile înregistrează progrese, este un semn bun și necesar', a afirmat adjunctul președintelui Audi, Berthold Huber.

Audi contribuie cu aproximativ 40% la profitul grupului VW.

Luna trecută, directorul general al Audi, Rupert Stadler, a anunțat suspendarea a doi ingineri de la Audi, după ce s-a descoperit în motoarele diesel mai mari echipamente care falsifică rezultatele testelor de emisii poluante în SUA.

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie, iar VW a pierdut peste 20 miliarde de euro din capitalizarea bursieră.

Audi verifică acum dacă angajații de la dezvoltare tehnică și alte departamente au manipulat în mod deliberat dispozitivele de control a emisiilor și a suspendat doi ingineri, a anunțat Stadler, fără a da informații suplimentare.

Motoarele diesel V6 de 3 litri sunt asamblate de Audi la fabrica sa din Neckarsulm, Germania, și sunt folosite la modelele premium ale brandurilor Audi și Porsche vândute în perioada 2009 — 2015. Până acum, numărul oficialilor de la Audi care au plecat în urma scandalului emisiilor a ajuns la opt.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!