Sindicatul Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România anunță acțiuni de protest împotriva ministrului Agriculturii

Sindicatul Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România anunță acțiuni de protest împotriva ministrului Agriculturii

Sindicatul Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România, afiliat la Agrostar, îl acuză pe ministrul Agriculturii că, prin politica pe care o promovează, duce la distrugerea zootehniei din România și amenință cu acțiuni de protest în perioada următoare, din cauza faptului că nicio solicitare adresată până acum ministerului de resort nu a fost soluționată.

"Domnule ministru, prin ceea ce întreprindeți, făcând jocurile unor cercuri de interese din jurul dumneavoastră, duceți la distrugerea sectorului de creștere a ovinelor din România și, implicit, la distrugerea zootehniei. Oieritul este o activitate tradițională, care nu a fost distrusă nici de comuniști, dar se pare ca dumneavoastră o să reușiți și o să faceți din România o țară care susține economiile altor state, fiind doar o piață de desfacere. De când ocupați această funcție, nu ați făcut nimic pentru susținerea sectorului de ovine și caprine. Ba, mai mult, ne-ați îngreunat activitatea', a declarat președintele Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România, Marcel Andrei.

În opinia acestuia, un exemplu de măsură care îngreunează activitatea celor din domeniu este ordinul 619 (act normativ cu privire la cererea unică de plată), 'care este atât de stufos și de complicat încât aproape că ai nevoie de facultate ca să reușești să-l completezi".

În plus, a fost și modificat de trei ori, pe parcursul perioadei în care cererile trebuiau depuse', a adăugat el.

Într-un comunicat de presă al sindicaliștilor, remis luni AGERPRES, reprezentantul acestora amintește faptul că seceta și-a pus amprenta și asupra sectorului de creștere a oilor și caprelor și, până în prezent, nu s-a luat nicio măsură pentru compensarea pierderilor înregistrate de crescători.

'Pentru că până acum Ministerul Agriculturii, condus de un ministru preocupat doar de cultul personalității, și-a dovedit incompetența cu privire la acest sector, singura soluție e să ne cerem drepturile în stradă', a afirmat Marcel Andrei.

Federația Agrostar are în componență peste 45.000 de membri, atât producători agricoli, cât și salariați din agricultură și servicii conexe, din sectorul privat, cât și din cel bugetar. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși

5 „Rusia pierde războiul. Pregătiți-vă de consecințe”