Şova: Constructorii şi-au asumat că vor termina lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie până la 15 noiembrie

Şova: Constructorii şi-au asumat că vor termina lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie până la 15 noiembrie

neafectaţi de alunecări de teren până în 15 iulie 2014. De asemenea, constructorii şi-au asumat şi terminarea până în 15 noiembrie 2014 a kilometrilor afectaţi de alunecările de teren. Finalizarea lucrărilor se va face fără costuri suplimentare“, a afirmat Dan Şova .

Ministrul Transporturilor afirma săptămâna trecută că acordul pentru lotul 3 al autostrăzii Orăştie – Sibiu ar putea fi reziliat, termenul-limită pentru luarea unei decizii fiind luni, 31 martie, ora 12.00.

„Termenul nostru limită pentru a vedea dacă poate exista o înţelegere este luni, ora 12.00. Acolo cred că toată presa cunoaşte problema alunecărilor de teren şi a conflictului contractual între CNADNR şi Impregilo - Salini în legătură cu eventualele costuri suplimentare pentru aceste alunecări de teren. Noi am procedat instituţional foarte corect, am agreat cu Impregilo - Salini după contradicţii nesfârşite mai mulţi experţi pentru a vedea exact situaţia tehnică şi un expert agreat de ambele părţi pentru a vedea situaţia contractuală. Cele două expertize realizate au dat dreptate integrală CNADNR care a spus că Impregilo - Salini trebuie să realizeze lucrările necesare opririi acelor alunecări pe banii lor în cadrul contractului, fără niciun euro în plus. Această soluţie a fost confirmată şi de către Comisia Europeană“, a spus Şova săptămâna trecută.

Ministrul a arătat că din cei 22 de kilometri ai acestui tronson, 16 kilometri sunt fără probleme.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro