ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 13 octombrie

ȘTIRILE AMIEZII - ECONOMIC - 13 octombrie

Pensiile vor crește cu 5% din ianuarie 2015, iar indemnizațiile pentru persoanele cu handicap vor fi majorate cu 16%, a declarat luni, la o conferință despre pensiile private, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

* Livrările de gaze rusești în România sunt luni cu 9,2% mai mici decât cele normale, deși, inițial, Gazprom anunțase o reducere de 10,6% pentru această zi, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanții Departamentului pentru Energie.

* Inspectorii sanitari veterinari au efectuat 7.023 de controale la unitățile din industria agroalimentară, iar neregulile constatate au fost sancționate prin aplicarea unui număr de 32 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 101.400 de lei și prin aplicarea a 74 de avertismente, potrivit unui comunicat al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

* Banca Națională a României (BNR) are un nou Consiliu de Administrație (CA), care va fi condus de guvernatorul Mugur Isărescu, și are ca obiective principale adoptarea monedei unice europene și intrarea în Uniunea Bancară Europeană.

* Rubla rusească a coborât luni la un nou minim istoric în raport cu moneda euro, afectată de criza din Ucraina și consecințele sale asupra economiei Rusiei dar și de scăderea cotației petrolului, transmit AFP și Reuters.

* Marile bănci europene au strâns mult mai mult capital înaintea testelor de stres din acest an decât au făcut la precedentele teste derulate în 2011 de Banca Central Europeană (BCE), arată o analiză a piețelor de capital realizată de firma de avocatură Linklaters.

* Peste 450.000 de angajați ai Sistemului public de sănătate (NHS) din Marea Britanie urmau să intre în grevă luni în Anglia, relatează agenția RIA Novosti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu