Topul celor mai căutate mărci auto second-hand în România, în 2014 (analiză)

Topul celor mai căutate mărci auto second-hand în România, în 2014 (analiză)

Cele mai căutate modele auto rulate au fost, în 2014, Volkswagen Golf, Opel Astra și Ford Focus, iar Dacia Duster a fost cel mai preferat SUV second-hand, arată o analiză de specialitate, publicată joi.

Foto: (c) RADU TUTA/ AGERPRES ARHIVA

Pe de altă parte, cererea pentru mașini pe benzină a fost mai mare decât oferta, 58% dintre cei care au căutat un automobil au ales un model fabricat între anii 2005 și 2010.

Din punctul de vedere al combustibilului ales, aceștia s-au orientat în proporții aproximativ egale între benzină (47%) și motorină (53%).

La capitolul mărci auto, preferințele românilor nu s-au schimbat foarte mult în 2014 față de 2013. Astfel, în Top 10 cele mai căutate mărci se regăsesc aceeași producători ca și în anul precedent, cu o singură excepție, Toyota care a luat locul Peugeot.

Potrivit sursei citate, marca japoneză a avut, anul acesta, cu 56% mai multe căutări decât în 2013, înregistrând astfel cea mai importantă creștere în termeni relativi dintre toate mărcile din top 10.

La capitolul SUV-uri, clasamentul celor mai căutate modele este condus de Dacia Duster cu 9,3% din totalul căutărilor. Practic, aproape una din zece căutari de SUV-uri second hand a fost pentru modelul românesc. Pe următoarele locuri s-au clasat: Nissan Qashqai (7%), BMW X3 (6,5%) și BMW X5 (5,9%).

Din volumul total de mărci auto rulate analizat, cele mai căutate din România, în 2014, au fost Volkswagen (19,1%), Opel (11,1%) și Ford (9,1%). Totodată, kilometrajul mediu al mașinilor second hand căutate a fost de 143.000 de km, iar vârsta medie de 7 ani și 9 luni.

Analiza VeziCâtFace.ro a fost realizată prin prelucrarea a peste 200.000 de evaluări auto second hand efectuate de către utilizatorii portalului.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Badea, editor: Nicoleta Gherasi)


Citește și:

populare
astăzi

1 HARTĂ Ploi și vijelii în jumătate de țară, urmează două zile cu cod galben

2 „M-a violat în iulie 2015. Aveam 20 de ani. Viața mea nu a mai fost niciodată la fel” / Fosta jurnalistă Adina Florea îl acuză pe ziaristul Răzvan Băltă…

3 VIDEO Umbrărescu a scos „bestiile" din parcare pe șantierele Autostrăzii Moldovei

4 Hm, americanii...

5 A fost mâna Rusiei? / Misterul scufundării Mohammad Z și canalul Bîstroe