Opriţi bătaia de joc!

Acesta este un apel la institutiile statului roman sa opreasca bataia de joc la adresa miilor de cetateni romani care stau la aceasta ora ca vitele la cozi infernale pentru a-si putea exercita un drept fundamental: votul. Nu puteti trata acesti oameni ca pe animale, ca pe inamici ai tarii lor. Este revoltator, inuman si degradant. Este o rusine cum ati organizat procesul de votare in afara tarii. De la Londra, la Bruxelles, Paris sau Munchen primim zeci si zeci de mesaje de la alegatori romani revoltati ca nu vor ajunge sa voteze dupa ore in sir de stat la cozi.

Niciodata n-a fost atat de rau ca acum. Ati deschis putine sectii, le-ati dat doua-trei stampile si ati premeditat totul cu scopul precis de a limita numarul celor care pot vota din afara tarii. Va este teama de ei, de optiunea lor, in consecinta le negati acest drept. Stiti ca pe ei nu-i puteti cumpara, manipula si minti la fel de usor ca pe cei din tara deoarece nu depind nici de mila voastra nici nu mai vor sa auda de propaganda mogulilor vostri. Ati facut Romania sa arate in afara tarii ca o tara din lumea a treia, incapabila sa administreze un banal proces electoral. Asa va mandriti voi ca sunteti romani, batjocorindu-va cetatenii?

Prelungiti programul pentru a putea vota toti, aratati-le macar acum putin respect, dupa ce i-ati umilit o zi intreaga. Toti romanii din strainatate care nu vor putea vota sa actioneaze in judecata statul roman, ministerul de externe si ambasadele. Statul roman, prin institutiile lui, au incalcat un drept fundamental si i-a supus la tratamente degradante. Ne putem imagina rusinea celor insirati la cozi lungi de sute de metri priviti cu mila de occidentali: deh, romanii incapabili sa se administreze singuri, tara second hand. Numerosi alegatori au venit de la sute de km pentru a vota iar statul roman nu le-a asigurat conditiile minimale pentru a o face civilizat si rapid. Dimpotriva, i-a descurajat cat a putut. Asa ceva nu trebuie sa treaca nesanctionat. Asa ceva nu trebuie sa se mai repete iar pentru asta administrati o lectie organizatorilor chemandu-i in judecata.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Între 2016 și 2019, Dragnea a primit cel puțin 10 milioane de euro, la sacoșă, de la un constructor

2 Cîțu a dat-o cu cracii-n sus pe Firea! Moldoveanca, isterică, anunță „cutremur politic”!

3 Monica Anisie își cere scuze după vizita din Ialomița: „Este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă l…

4 VICE / Securitatea națională, în pericol. Suspiciuni de acordare ilegală a cetățeniei române la Autoritatea Naț…

5 Mărturia terifiantă a fetei obligate să facă sex în trei cu primarul: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc ce a …

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade