Președintele Iohannis, șase luni de mandat și o singură certitudine

Astăzi se împlinesc şase luni de când Klaus Iohannis a preluat mandatul de preşedinte al României. Arogant și foarte, foarte, prea foarte preocupat să nu semene cu fostul președinte, Iohannis și-a început mandatul pupându-se ostentativ cu jegul pesedist de la Palatul Victoria. Acum, după șase luni, jegul i-a rămas înfipt în gât, să se sature de bune intenții. Nu era mai bine, dacă tot ținea în ruptul capului, să și-l facă pe jeg un mic tatuaj temporar pe organul sexual pe care-l mângâia fricos în pubertate și n-ar mai știut nimeni acum de el?

„Primul lucru la care vreau să renunț este imunitatea președintelui României”, declara Klaus Iohannis pe 6 noiembrie 2014. O decizie a Curţii Constituţionale din decembrie l-a lămurit, însă, că acest lucru este imposibil.

„Rog Parlamentul să ia în discuţie toate solicitările venite din partea justiţiei şi să le încuviinţeze pe toate”, spunea preşedintele României câteva zile mai târziu. Partidele l-au susţinut, iar aleşii au lăsat impresia că nu vor ieşi din cuvântul liderilor. Chiar şi Jegul Ponta anunţa că PSD va vota toate solicitările justiţiei. Minunea a ţinut însă doar două luni, iar în martie Iohannis se declara deja dezamăgit.

Preşedintele a propus crearea unui Cod al Incompatibilităţilor, pentru că, spunea el, legea este ambiguă. Nu doar că nu şi-a găsit susţinători, ba chiar parlamentarii au venit cu propuneri legislative care dezincriminează conflictul de interese.

Şeful statului a mai promis că va reforma legile electorale, dar ideea votului prin corespondenţă s-a pierdut în dispute politice. 

Legile electorale au fost adoptate, însă cele ale alegerilor parlamentare încă îşi aşteaptă rândul pe agenda deputaţilor. Un alt proiect prezidenţial, revizuirea Constituţiei, a fost şi el dat uitării. 

Și exemplele cu ,,realizărili'' ar putea continua, etc, etc...

O singură certitudine am putut remarca. Agenda de politică externă a președintelui chiar a fost una în regulă. Și a urmat principiile trasate în ultimii 10 ani. Iar întâlnirile, și externe și interne, au arătat un președinte activ și bine intenționat pe această zonă.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Teoria conspirației / S-a deschis Cutia Pandorei?

2 ULTIMA ORĂ / China dă drumul aparatului represiv pentru a înăbuşi nemulţumirea maselor / La Wuhan începe să se fac…

3 Vâlcov e fugit. Firma despre care DNA susține că e controlată de el a primit un nou contract de aproape 1 mili…

4 VIDEO Pesedistul Bădălău, cu pula-n gură în Parlament! „Ce, Mocioalcă, îl vrei şi pe ăsta? Du-te în pula mea ş…

5 Jurnalistul Vitalie Cojocari, text de o frumusețe rară pe subiectul Rimes / Brâncuși. / Da, omule, ai dreptate, vo…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut