Procesul Dan Voiculescu sau Banul care crede că poate face orice în țara asta




Procesul Dan Voiculescu sau Banul care crede că poate face orice în țara asta

Jurnaliștii au zis că Procesul ICA (în care Dan Voiculescu, unul dintre oligarhii români, deosebit de oligarhii ruși doar prin faptul că avuția din care a furat - cea națională - e mult mai mică, e judecat la Curtea de Apel după ce Tribunalul l-a condamnat la cinci ani închisoare cu executare pentru corupție) e un proces istoric. Și cînd au spus asta s-au referit la momentul de răscruce pe care-l reprezintă sentința în acest Proces:
Achitare ar însemna victoria Banului asupra Justiției.
Condamnarea ar însemna că-n România cel puțin în cazul Justiției banul nu poate înfrînge Adevărul.

Pentru că atît Procesul propriu zis, cît și campania turbată dusă de Rețeaua media a lui Dan Voiculescu - Trustul Intact, DC News, Lumea Justiției, bandele de postaci, prin nimic deosebite în abjecție de bandele de ziariști – au dovedit că un om cu bani, un ciocoi, precum Acuzatul își poate permite să aibă cei mai buni avocați, unii dintre ei precum Gheorghe Mateuț, specializați în salvarea Corupțiilor prin chichițe avocățești, cei mai lipsiți de scrupule ziariști, un partid aflat la putere, un premier cu o prestație de om al său de casă.

Eu însă i-aș spune istoric și pentru altceva.
Și anume pentru asaltarea completului de judecată de către avocații Acuzatului cu excepții unice în Istoria Justiției noastre.
Luni, de exemplu, avocații au cerut amînarea procesului pentru convocarea unor martori precum Traian Băsescu, Ilie Sîrbu, Dacian Cioloș, pentru solicitarea unor opinii de la Curtea de Justiție a UE, pentru că era cald în sală sau pentru că ei erau prea obosiți. În zilele anterioare, Dan Voiculescu a cerut strămutarea Procesului, a dat în judecată completul de judecată, a cerut schimbarea încadrării.

O simplă privire aruncată asupra acestui asalt al avocaților asupra Completului, întîlnit doar la proceselor capilor Mafia, pentru că numai respectivii își pot permite să plătească armate de avocați care cer sume enorme și doar pentru a se uita la tine, ne pune în mare încurcătură.
Excepțiile ridicate de avocați depășesc ridicolul apropiindu-se de grotesc. Nu trebuie să fii ditamai profesorul universitar, ca Gheorghe Mateuț, pentru a ști că nici un judecător din lume nu ți-ar aproba astfel de excepții decît dacă e drogat sau corupt.
De ce le-au ridicat avocații?
Cum se explică darea în judecată a Completului, fapt ținînd mai degrabă de Patologie, decît de Justiție?
Foarte simplu.
Dan Voiculescu nu se apără, cum s-ar putea crede.
Dan Voiculescu atacă.

Dacă ne gîndim că Antena 3 a relatat luni toată ziua lucrările Procesului sub semnul campaniei menite a dovedi că Dan Voiculescu e executat și nu judecat, vom pricepe imediat rostul inițiativelor grotești ale avocaților. Ele au fost făcute dinadins atît de absurde pentru a fi respinse.
Respingerea lor, absolut normală, așa cum arătam mai sus, era pe loc taxată în studioulAntenei 3 de jurnaliștii de casă ai lui Dan Voiculescu drept dovezi că Patronul e executat și nu judecat.

Ion Cristoiu

http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-marti-procesul-dan-voiculescu-sau-banul-care-crede-ca-poate-face-orice-in-tara-asta/


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...