50 de morți în Afganistan urma unui atac terorist în timpul unui meci de volei

50 de morți în Afganistan urma unui atac terorist în timpul unui meci de volei

Cel puțin 50 de persoane au fost ucise duminică în urma unui atac terorist ce a avut loc în estul Afganistanului, în timpul unui meci de volei, informează Reuters și AFP, citând surse locale.

Atacul a fost comis de un terorist sinucigaș, într-o localitate din provincia Paktika, ce se învecinează cu Pakistanul.

''Atacatorul, aflat pe o motocicletă, a acționat explozibilul avut asupra sa în timp ce meciul era în plină desfășurare'', a declarat Attaullah Fazli, viceguvernatorul provinciei.

Potrivit acestuia, alte peste 60 de persoane au fost rănite în acest atac, ce a avut loc în districtul Yahya Khel, unde numeroși locuitori asistau la meciul din finala unui campionat local de volei. Majoritatea victimelor atentatului sunt civili.

Insurgența talibanilor și a altor militanți jihadiști a declanșat un val de asasinate și atacuri teroriste sinucigașe anul acesta în Afganistan, în condițiile în care forțele internaționale se pregătesc să se retragă din această țară, după 13 ani de luptă.

Circa 12.000 de militari vor rămâne în Afganistan anul viitor, pentru a antrena și sprijini forțele de securitate ale Afganistanului.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

2 Așa o fi?

3 ...

4 ...

5 Progresista Maia Sandu ocolește discret cuvântul „unire” în mesajul de 1 Decembrie