Congresmeni americani cer suspendarea vizelor pentru cetățenii țărilor afectate de Ebola

Congresmeni americani cer suspendarea vizelor pentru cetățenii țărilor afectate de Ebola

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA și alți congresmeni au sugerat miercuri administrației Obama să închidă teritoriul american pentru cetățenii din cele mai afectate trei țări de epidemia de Ebola, informează AFP.

"O interdicție temporară de călătorie în SUA din țările afectate de virus este o alegere pe care președintele (Barack Obama) ar trebui s-o ia cu siguranță în considerare, precum și orice altă măsură necesară în contextul dubiilor tot mai mari privind securitatea sistemelor noastre de transport aerian", a precizat, într-un comunicat, John Boehner, președintele Camerei Reprezentanților.

"Am cerut să se ia considerare suspendarea temporară a vizelor pentru persoanele din Liberia, Guineea și Sierra Leone până când epidemia va fi sub control", au precizat de asemenea președintele Comisiei pentru securitate internă, Michael McCaul, și cei cinci președinți de subcomisii, toți republicani, într-o scrisoare adresată secretarului de stat și secretarul pentru securitate internă.

În opinia lor, suspendarea unei părți din cele 13.500 de vize în derulare ar permite restabilirea încrederii opiniei publice în sistemul sanitar american, afectat de contaminarea a două asistente care l-au îngrijit la Dallas pe pacientul liberian Thomas Eric Duncan, mort săptămâna trecută din cauza virusului Ebola.

Aleșii susțin de asemenea că pacienții contaminați cu Ebola ar urma să fie sistematic transferați într-unul din cele patru spitale specializate din țară (Emory University Hospital, National Institutes of Health, Nebraska Medical Center și St. Patrick Hospital din Montana).

Mai multe voci din Congres s-au exprimat în ultimele zile în favoarea închiderii frontierelor pentru persoanele care au vizitat țările afectate de Ebola.

Într-un articol apărut miercuri, senatorul texan Ted Cruz, un republican, a scris că este vorba de o măsură 'de bun-simț'.

O audiere parlamentară cu responsabili ai sistemului sanitar american, care consideră că o eventuală interdicție de călătorie este inutilă și ineficientă, va avea loc joi în Camera Reprezentanților.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

4 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

5 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”