Moldova va primi în următorii trei ani un sprijin financiar european de până la 410 milioane de euro

Republica Moldova va primi în următorii trei ani o asistență financiară din partea Uniunii Europene de până la 410 milioane de euro. Un Memorandum de înțelegere în acest sens a fost semnat joi la Chișinău de comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri în vederea extinderii, Johannes Hahn, aflat în prima sa vizită oficială în această calitate, și premierul moldovean Iurie Leancă.

Banii oferiți de Uniunea Europeană vor fi distribuiți prioritar pentru reforma administrației publice, poliției, pentru întărirea frontierelor, dezvoltarea agriculturii și a zonei rurale, după cum precizează mass-media de la Chișinău.

Comisarul european a apreciat eforturile depuse de Republica Moldova în parcursul său european, însă a precizat că sunt încă multe domenii ce trebuie reformate. "Lucrăm împreună la implementarea Acordului de Asociere și vom contribui la modernizarea Moldovei și la îmbunătățirea vieții tuturor cetățenilor. Este nevoie de reforme suplimentare. Este nevoie de a dezvolta economia, de a pregăti terenul pentru o cooperare mult mai strânsă", a declarat comisarul european.

La rândul său, premierul Iurie Leancă a subliniat că alegerea comisarului Johannes Hahn de a efectua prima sa vizită oficială la Chișinău este o dovadă clară că Republica Moldova are toată susținerea Uniunii Europene. "Susținerea exprimată de comisarul Hahn pentru prioritățile dialogului nostru cu Uniunea Europeană vine într-o etapă crucială, cea a punerii în aplicare a prevederilor Acordului de Asociere și de creare a Zonei de Liber Schimb", semnat la 27 iunie, a subliniat Iurie Leancă.

Comisarul european și premierul moldovean au mai semnat un acord privind finanțarea Programului de susținere pentru crearea Zonei de Liber Schimb, ce are un buget de 30 de milioane de euro.

Johannes Hahn a preluat postul de comisar european pentru politica de vecinătate și negocieri în vederea extinderii de la Stefan Füle, care și-a încheiat mandatul la 31 octombrie.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

3 Foto hot! / Nora lui Dragnea, fără sutien pe Instagram!

4 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

5 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios