Afişe cu imaginea lui Adolf Hitler, pe autobuze la Washington

Afişe cu imaginea lui Adolf Hitler, pe autobuze la Washington

Anunţuri publicitare care denunţă "ura islamică faţă de evrei", în care este folosită imaginea lui Adolf Hitler, erau afişate marţi pe autobuze, la Washington, fără ca autorităţile în domeniul transporturilor din capitala americană să le poată interzice.

Afişe cu imaginea lui Adolf Hitler, pe autobuze la Washington (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În afişe, prezente pe aproximativ 20 de autobuze, apare o fotografie a dictatorului nazist în timp ce discută cu "aliatul său credincios", afirmă afişele, Hadj Amin al-Husseini, marele muftiu al Ierusalimului, în al Doilea Război Mondial.

"Ura islamică faţă de evrei este în Coran. Două treimi din totalul ajutoarelor americane merge către ţări islamice. Opriţi rasismul. Opriţi ajutorarea ţărilor islamice", se poate citi în mesajul publicitar.

Sloganurile sunt însoţite de un mesaj cu litere scrise mic, impus de către autorităţile în domeniul transporturilor, potrivit căruia publicitatea este plătită şi nu reflectă punctul lor de vedere.

Afişele, care vor continua să se afle în circulaţie până la jumătatea lui mai, au fost comandate de către organizaţia American Freedom Defense Initiative (AFDI), care intenţionează să "conştientizeze ravagiile ideologiei supremaţiei islamice", potrivit site-ului organizaţiei.

Campania, condamnată de către Asociaşia americano-islamică pentru drepturile omului CAIR, are obiectivul să colecteze online donaţii în valoare de 20.000 de dolari, până vineri. Marţi, donaţiile se ridicau la 7.500 de dolari.

"Nu putem refuza publicitate pe baza conţinutului", a declarat o purtătoare de cuvânt a serviciilor de transport din oraş pentru AFP.

O hotărâre judecătorească cu privire la altă campanie AFDI, tot prin afişaj pe autobuze, în 2012, a autorizat-o în baza dreptului la liberă exprimare, protejat de Constituţia americană.

Pe site-ul AFDI, cofondatoarea Pamela Geller afirmă că această campanie reprezintă un răspuns la cea din aprilie a grupului American Muslims for Palestine (AMP), al cărei mesaj a fost "Opriţi ajutorul american faţă de ocupaţia israeliană".

Un purtător de cuvânt al CAIR, Ibrahim Hooper, a anunţat că este pregătită o campanie "pentru promovarea înţelegerii reciproce", distribuind între timp exemplare de Coran.

Al-Husseini, liderul musulman al Palestinei britanice la acea vreme, i-a cerut lui Hitler susţinere pentru independenţa ţării sale şi împotriva creării unui cămin evreiesc.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro