Air Force One va fi în continuare un Boeing 747

Air Force One va fi în continuare un Boeing 747

Administrația SUA a optat pentru păstrarea aparatului Boeing 747 pentru următoarea generație de avioane prezidențiale Air Force One, eliminând astfel fără mare surpriză aparatul Airbus A380, a informat miercuri Pentagonul, citat de AFP.

Pentagonul a optat pentru Boeing 747-8, versiunea cea mai nouă a aparatelor de mare capacitate americane, pentru a înlocui cele două Boeing 747-200 mai vechi folosite în prezent de președintele american.

Noile aparate nu vor intra în serviciu înainte de anul 2018.

Aparatul Boeing 747-8 "este singurul avion fabricat în SUA care atunci când va fi complet echipat" va putea îndeplini misiunea prezidențială și simboliza "interesul public național", a subliniat secretarul US Air Force, Deborah Lee James.

Administrația americană va începe negocierile pentru contractul de cumpărare cu Boeing. Compania se va ocupa de furnizarea aparatelor și de supravegherea lucrărilor de adaptare a lor la misiunea prezidențială. Echipat cu mijloace de comunicare securizate, Air Force One este un adevărat cartier general mobil pentru președintele SUA.

Aparatul cuprinde un birou prezidențial, o sală de conferințe, o zonă medicală care poate servi inclusiv ca sală de operații și o bucătărie care poate alimenta până la o sută de persoane. Actualele două avioane prezidențiale sunt în serviciu din 1991. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

4 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!

5 În față, tot cu găuri?