Al-Qaida în Yemen confirmă moartea liderului său într-un atac cu dronă

Al-Qaida în Peninsula Arabă (Aqpa) a confirmat moartea liderului său Nasser al-Wahishi în urma unui atac cu dronă, într-o înregistrare video postată marți pe internet, relatează AFP. Wahishi, împreună cu alți doi jihadiști, a fost 'ucis într-un atac cu dronă americană, care l-a vizat', indică un membru al rețelei într-o declarație filmată și postată pe YouTube de Al-Malahem, serviciul de propagandă al grupului jihadist.

Șeful militar al Al-Qaida în Peninsula Arabă, Qasim al-Rimi, a fost numit lider al rețelei, în locul lui Wahishi, anunță rețeaua extremistă în aceeași înregistrare video. Acesta a fost desemnat lider al Aqpa în cadrul unei reuniuni a înalților comandanți ai grupului.

Liderul Al-Qaida în Yemen, Nasser al-Wahishi, a fost vizat săptâmâna trecută de atacul unei drone americane, a informat luni seara Washington Post, citând responsabili americani.

Al-Qaida în Yemen este considerată de Washington aripa cea mai periculoasă a mișcării islamiste radicale, amintește AFP.

SUA anunțaseră în octombrie 2014 că oferă 45 de milioane de dolari ca recompensă pentru capturarea a opt conducători ai grupului, între care și șeful acestuia, Nasser al-Wahishi. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Andreea Esca, vedeta Pro TV, confirmată pozitiv cu noul coronavirus

2 ULTIMA ORĂ 20 de state din Europa interzic accesul românilor sau le impun restricții la intrarea pe teritoriil…

3 VIDEO Prins asupra faptului, amantul unei craiovence a fugit 3 kilometri în pielea goală, în timp ce soţul înş…

4 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

5 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață