Al-Qaida în Yemen confirmă moartea liderului său într-un atac cu dronă

Al-Qaida în Yemen confirmă moartea liderului său într-un atac cu dronă

Al-Qaida în Peninsula Arabă (Aqpa) a confirmat moartea liderului său Nasser al-Wahishi în urma unui atac cu dronă, într-o înregistrare video postată marți pe internet, relatează AFP. Wahishi, împreună cu alți doi jihadiști, a fost 'ucis într-un atac cu dronă americană, care l-a vizat', indică un membru al rețelei într-o declarație filmată și postată pe YouTube de Al-Malahem, serviciul de propagandă al grupului jihadist.

Șeful militar al Al-Qaida în Peninsula Arabă, Qasim al-Rimi, a fost numit lider al rețelei, în locul lui Wahishi, anunță rețeaua extremistă în aceeași înregistrare video. Acesta a fost desemnat lider al Aqpa în cadrul unei reuniuni a înalților comandanți ai grupului.

Liderul Al-Qaida în Yemen, Nasser al-Wahishi, a fost vizat săptâmâna trecută de atacul unei drone americane, a informat luni seara Washington Post, citând responsabili americani .

Al-Qaida în Yemen este considerată de Washington aripa cea mai periculoasă a mișcării islamiste radicale, amintește AFP.

SUA anunțaseră în octombrie 2014 că oferă 45 de milioane de dolari ca recompensă pentru capturarea a opt conducători ai grupului, între care și șeful acestuia, Nasser al-Wahishi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…