Angela Merkel vrea expulzarea mai rapidă a refugiaților care încalcă legea

Angela Merkel vrea expulzarea mai rapidă a refugiaților care încalcă legea

Cancelarul Angela Merkel s-a pronunțat vineri seară în favoarea modificării legii germane pentru a facilita expulzarea solicitanților de azil sau refugiaților care încalcă legislația, după violențele care au avut loc de Anul Nou la Koln, scrie AFP.

În prezent, legislația prevede o condamnare de cel puțin trei ani pentru a permite expulzarea unui solicitant de azil în cursul examinării dosarului său, pe lângă condiția suplimentară ca viața ori sănătatea acestuia să nu fie amenințate în țara sa de origine.

Chestiunea care se pune de acum înainte este "când se pierde dreptul de ședere la noi?", a întrebat cancelarul german.

"Iar aici, să ne întrebăm dacă nu trebuie pierdut mai repede (decât este prevăzut în prezent) și vreau să spun că, pentru mine, trebuie pierdut mai repede", a adăugat ea cu prilejul unei reuniuni cu cadre din conducerea partidului său la Mainz (sud-vest).

"Trebuie să facem asta pentru noi și pentru numeroșii refugiați care nu au fost prezenți la evenimentele de la Koln", a adăugat ea. Cu o zi înainte, Angela Merkel lansase un apel la o discuție pe această temă, fără să fie atât de explicită.

Ea s-a exprimat după ce guvernul federal a dezvăluit că, printre suspecții identificați până în prezent de poliția federală germană pentru unele dintre violențele comise de Anul Nou la Koln, majoritatea sunt refugiați.

Conducerea CDU, reunită la Mainz până sâmbătă pentru a dezbate printre altele consecințele evenimentelor de la Koln, intenționează să ceară ca solicitanții de azil și refugiații să își piardă statutul în cazul unei condamnări la închisoare cu executare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...