Armata rusă are o nouă categorie de arme: Forțele Aerospațiale

Armata rusă are o nouă categorie de arme: Forțele Aerospațiale

Armata rusă dispune de o nouă categorie de arme, și anume Forțele Aerospațiale, rezultată în urma fuzionării Forțelor Aeriene și a Apărării Aerospațiale, a anunțat marți comandantul acesteia, generalul Alexandr Golovko, citat de agenția EFE.

Despre constituirea acestei noi categorii de arme a vorbit pentru prima dată în luna ianuarie șeful Statului Major General al Forțelor Armate ruse, generalul Valeri Gherasimov. Acesta a menționat că Rusia va continua să lucreze la crearea unui sistem avansat de alertă pentru atacurile cu rachete, atât în segmentul spațial, cât și în cel care privește stațiile radar terestre.

Anunțul creării Forțele Aerospațiale survine la o zi după ce Comandamentul European al Forțelor Armate ale SUA în Europa (EUCOM) a confirmat informațiile despre existența unui plan al Pentagonului privind poziționarea de tancuri și alte echipamente militare în Europa de Est.

În replică, Rusia a avertizat că, dacă acest plan va fi pus în practică, își va consolida la rândul ei dispozitivul militar din apropierea statelor est-europene. De asemenea, adjunctul ministrului rus al apărării, Anatoli Antonov, a acuzat marți Statele Unite că atrag Rusia într-o nouă cursă a înarmărilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria