Aurescu: România nu deține armamentele sofisticate de care are nevoie Ucraina

Aurescu: România nu deține armamentele sofisticate de care are nevoie Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, luni, legat de tema livrării de arme către Ucraina, că România este într-un proces de reflecție cu privire la care este cea mai bună opțiune pe acest subiect, dar a adăugat că Bucureștiul nu deține armele sofisticate de care are nevoie Kievul.

"În România suntem într-un proces de reflecție cu privire la care e cea mai bună opțiune. Pe de altă parte, constat că România nu deține acele echipamente de care are nevoie Ucraina. Mă refer la armamente sofisticate, despre care se vorbește că ar fi nevoie. Dar e prea devreme pentru asta ca să ne pronunțăm, e o situație ipotetică", a spus Aurescu, la RFI.

El a precizat, însă, referitor la acest subiect că trebuie avute în vedere statele care au capacitatea să ofere Ucrainei armele de care are nevoie.

"În ceea ce privește livrarea de arme, trebuie să ne gândim și la statele care au capacitatea să facă un astfel de gest. Sunt opinii care susțin că alimentarea conflictului cu noi livrări de arme, indiferent de parte, nu face decât să amplifice conflictul. Alții spun că e nevoie de a asigura părții ucrainene posibilitatea de a se apăra", a adăugat șeful diplomației române. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu