Barack Obama a condamnat agresiunea rusă în cursul unei întrevederi cu Petro Poroşenko

Barack Obama a condamnat agresiunea rusă în cursul unei întrevederi cu Petro Poroşenko

Preşedintele american, Barack Obama, a criticat, joi, "agresiunea" rusă în estul Ucrainei, în cursul unei întrevederi cu omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, pe care l-a primit la Casa Alabă.

Obama l-a felicitat pe preşedintele ucrainean pentru faptul că şi-a asumat o decizie "dificilă" acceptând să acorde mai multă autonomie şi amnistie pentru separatiştii din estul Ucrainei. El a salutat leadership-ul său "într-un moment foarte important în istoria Ucrainei".

"Din nefericire, am asistat la o agresiune rusă, iniţial în Crimeea, apoi, mai recent, în unele zone din estul Ucrainei", a declarat el pentru presă la finalul întrevederii din Biroul Oval..

Potrivit lui Obama, legea care acordă mai multă autonomie Estului separatist ar trebui să ofere locuitorilor din aceste regiuni încredere în faptul că drepturile lor vor fi respectate. "Aceste legi nu sunt uşor de votat (...), dar cred ca ele demonstrează angajamentul (lui Poroşenko) în favoarea unei Ucraine care nu exclude pe nimeni", a declarat el.

La rândul său, Petro Poroşenko a pledat pentru o soluţionare paşnică a conflictului. "Singura modalitate de a reduce tensiunile în estul ţării este procesul de pace", a declarat el.

"Sperăm (...) că încetarea focului, care a durat deja 12 zile, se va transforma într-o pace veritabilă", a adăugat el.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii