Barack Obama a condamnat agresiunea rusă în cursul unei întrevederi cu Petro Poroşenko

Barack Obama a condamnat agresiunea rusă în cursul unei întrevederi cu Petro Poroşenko

Preşedintele american, Barack Obama, a criticat, joi, "agresiunea" rusă în estul Ucrainei, în cursul unei întrevederi cu omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, pe care l-a primit la Casa Alabă.

Obama l-a felicitat pe preşedintele ucrainean pentru faptul că şi-a asumat o decizie "dificilă" acceptând să acorde mai multă autonomie şi amnistie pentru separatiştii din estul Ucrainei. El a salutat leadership-ul său "într-un moment foarte important în istoria Ucrainei".

"Din nefericire, am asistat la o agresiune rusă, iniţial în Crimeea, apoi, mai recent, în unele zone din estul Ucrainei", a declarat el pentru presă la finalul întrevederii din Biroul Oval..

Potrivit lui Obama, legea care acordă mai multă autonomie Estului separatist ar trebui să ofere locuitorilor din aceste regiuni încredere în faptul că drepturile lor vor fi respectate. "Aceste legi nu sunt uşor de votat (...), dar cred ca ele demonstrează angajamentul (lui Poroşenko) în favoarea unei Ucraine care nu exclude pe nimeni", a declarat el.

La rândul său, Petro Poroşenko a pledat pentru o soluţionare paşnică a conflictului. "Singura modalitate de a reduce tensiunile în estul ţării este procesul de pace", a declarat el.

"Sperăm (...) că încetarea focului, care a durat deja 12 zile, se va transforma într-o pace veritabilă", a adăugat el.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa