Barack Obama: Chuck Hagel mi-a spus luna trecută că a sosit timpul să-și încheie mandatul

Președintele american Barack Obama a acceptat luni demisia lui Chuck Hagel din funcția de ministru al apărării al SUA și a precizat că acesta l-a anunțat luna trecută că a sosit timpul să-și încheie mandatul de ministru, informează Reuters.

Liderul de la Casa Albă a menționat că Chuck Hagel, care a demisionat luni, va rămâne în funcția de șef al Pentagonului până la numirea unui succesor.

Obama a recunoscut că Hagel fost 'mereu sincer și direct' în recomandările și sfaturile pe care i le-a dat președintelui american.

Chuck Hagel, care a încercat să-și îmbunătățească relațiile cu Congresul SUA după o confirmare controversată în 2013, și-a prezentat scrisoarea de demisie după discuții îndelungate cu Barack Obama începute în luna octombrie, au precizat surse oficiale.

Veteran al războiului din Vietnam, Chuck Hagel a demisionat după înfrângerea zdrobitoare a democraților la alegerile de la jumătatea mandatului din 4 noiembrie, în urma cărora republicanii au preluat conducerea Congresului.

Barack Obama i-a acceptat demisia și își va anunța în mod oficial decizia la ora 11:10 locală (16:10 GMT), au menționat sursele citate.

'Un succesor va fi numit în scurt timp, însă Hagel va rămâne în funcția de ministru al apărării până când înlocuirea sa va fi confirmată de Senatul american', a afirmat o sursă de la Casa Albă.

Michelle Flournoy, fost secretar adjunct al apărării, figurează în rândul potențialilor succesori menționați de cotidianul New York Times. Jack Reed, senator democrat din Rhode Island și fost membru al unei unități de elită de parașutiști, și Ashton Carter, fost secretar adjunct al apărării, sunt și ei menționați ca potențiali înlocuitori ai lui Hagel.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

4 Așa arată soția premierului desemnat

5 Să-l salte procurorii! „Mi-a cerut să rețin avioanele la sol în ziua moțiunii!” Acuzații grave ale fostului di…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante