Barack Obama: Chuck Hagel mi-a spus luna trecută că a sosit timpul să-și încheie mandatul

Președintele american Barack Obama a acceptat luni demisia lui Chuck Hagel din funcția de ministru al apărării al SUA și a precizat că acesta l-a anunțat luna trecută că a sosit timpul să-și încheie mandatul de ministru, informează Reuters.

Liderul de la Casa Albă a menționat că Chuck Hagel, care a demisionat luni, va rămâne în funcția de șef al Pentagonului până la numirea unui succesor.

Obama a recunoscut că Hagel fost 'mereu sincer și direct' în recomandările și sfaturile pe care i le-a dat președintelui american.

Chuck Hagel, care a încercat să-și îmbunătățească relațiile cu Congresul SUA după o confirmare controversată în 2013, și-a prezentat scrisoarea de demisie după discuții îndelungate cu Barack Obama începute în luna octombrie, au precizat surse oficiale.

Veteran al războiului din Vietnam, Chuck Hagel a demisionat după înfrângerea zdrobitoare a democraților la alegerile de la jumătatea mandatului din 4 noiembrie, în urma cărora republicanii au preluat conducerea Congresului.

Barack Obama i-a acceptat demisia și își va anunța în mod oficial decizia la ora 11:10 locală (16:10 GMT), au menționat sursele citate.

'Un succesor va fi numit în scurt timp, însă Hagel va rămâne în funcția de ministru al apărării până când înlocuirea sa va fi confirmată de Senatul american', a afirmat o sursă de la Casa Albă.

Michelle Flournoy, fost secretar adjunct al apărării, figurează în rândul potențialilor succesori menționați de cotidianul New York Times. Jack Reed, senator democrat din Rhode Island și fost membru al unei unități de elită de parașutiști, și Ashton Carter, fost secretar adjunct al apărării, sunt și ei menționați ca potențiali înlocuitori ai lui Hagel.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

2 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

3 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

4 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

5 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei