Berlinul susţine că 550 de germani s-au alăturat grupării Stat Islamic în Siria şi Irak

Berlinul susţine că 550 de germani s-au alăturat grupării Stat Islamic în Siria şi Irak

Aproximativ 550 de germani au plecat să lupte alături de gruparea Stat Islamic în Siria şi Irak, numărul lor fiind mai mare decât se estimase până în prezent, a anunţat ministrul de Interne german Thomas de Maizière, citat de AFP.

"Potrivit ultimelor estimări de care dispunem, numărul a crescut. Îl estimăm în prezent la 550. În urmă cu câteva zile am spus 450", a declarat de Maizière în cadrul unui interviu acordat vineri postului de televiziune german Phoenix.

"Comparativ cu ultimii ani, este vorba despre o creştere puternică", a adăugat ministrul, precizând că dacă majoritatea celor plecaţi în aceste regiuni sunt bărbaţi, au fost identificate şi câteva femei.

"Aceşti tineri (...) s-au radicalizat în Germania, în cadrul acestei societăţi (...) De aceea prevenţia trebuie să însoţească represiunea", a continuat de Maizière.

Pe teritoriul german, circa 230 de persoane sunt considerate în prezent potenţiale ameninţări, şi "nu se poate exclude, iar în unele cazuri este chiar foarte probabil, ca ele să pregătească un atentat", a apreciat el.

Guvernul german a anunţat la jumătatea lui octombrie măsuri care vor permite retragerea cărţilor de identitate presupuşilor islamişti radicali pentru a-i împiedica să plece să lupte în Siria sau Irak.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…