Berlusconi a acceptat să fie publicată prima sa biografie autorizată, care va apărea spre finalul anului

Berlusconi a acceptat să fie publicată prima sa biografie autorizată, care va apărea spre finalul anului

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, unul dintre cei mai controversați politicieni din Europa Occidentală, a acceptat să fie publicată prima sa biografie autorizată, relatează marți media din Italia, citată de DPA. 'My Way' va fi lansată în engleză și italiană în ultima parte a anului, a scris cotidianul Corriere della Sera. Volumul este scris de unul dintre editorialiștii acestei publicației, jurnalistul Alan Friedman, de origine americană.

"I-am spus lui Berlusconi că nu intenționez să scriu povestea unui sfânt (...) și că nu voi ocoli nimic", a declarat Friedman. "Dar i-am mai spus că vreau să scriu povestea unei vieți extraordinare, unei vieți controversate, care este, în același timp, una emblematică și fascinantă", a adăugat el.

Anunțul a fost precedat de o înregistrare video în care Berlusconi, vorbind rar într-o engleză cu accent pronunțat, spune: "Timp de mulți ani, numeroși jurnaliști m-au rugat să le spun povestea vieții mele. Am refuzat mereu. Am fost de acord să cooperez cu Alan Friedman deoarece am încredere în el. I-am transmis ceea ce Steve Jobs i-a spus biografului său: Îți voi spune povestea mea, iar tu vei scrie ce vei dori".

Silvio Berlusconi, de trei ori premier al Italiei, a strâns o avere din afaceri în construcții și media înainte de crearea partidului conservator Forza Italia și de a începe o carieră politică de câteva decenii marcată de controverse și probleme cu justiția. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile