Bulgaria: Parlamentul a aprobat introducerea votului electronic în alegeri

Bulgaria: Parlamentul a aprobat introducerea votului electronic în alegeri

Parlamentul bulgar a dat joi undă verde introducerii votului electronic, o măsură care ar urma să-i ajute pe cetățenii bulgari din străinătate să-și exercite dreptul de vot la viitoarele alegeri și să-i încurajeze pe tineri să voteze, relatează Reuters. Forul legislativ de la Sofia a adoptat cu 136 de voturi 'pentru' și 56 de voturi 'împotrivă', noua măsură, care a primit deja sprijinul a 70% dintre alegători, într-un referendum organizat în luna octombrie.

Liderul opoziției socialiste bulgare, Mihail Mikov, a afirmat că introducerea votului electronic va 'reduce cheltuielile celor care manipulează alegeri'.

'Dorința poporului a fost exprimată clar la referendum. Astfel, vor fi implicați mai mulți tineri, precum și bulgari din diaspora. Știm cu toți că tinerii sunt obișnuiți cu mediul cibernetic', a spus Daniel Smilov, analist politic la Centrul pentru Strategii Liberale.

În prezent, circa 2 milioane de bulgari trăiesc în străinătate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel