Cameron: Uciderea lui "Jihadi John", o lovitură în inima Statului Islamic

Cameron: Uciderea lui "Jihadi John", o lovitură în inima Statului Islamic

Premierul britanic David Cameron a declarat vineri că, dacă uciderea lui 'Jihadi John', britanicul militant al Statului Islamic, în cursul unui raid aerian în Siria, se va confirma, acesta va fi o lovitură în inima acestei organizații jihadiste, transmite Reuters. Într-o declarație făcută presei în fața reședinței sale din Downing Street 10, Cameron a afirmat că raidul care l-a vizat pe cetățeanul britanic Mohammed Emwazi a fost un efort combinat al Marii Britanii și SUA și 'un act de autoapărare'. 'A fost lucrul corect de făcut', a subliniat el.

'Dacă această lovitură a avut succes — încă așteptăm confirmarea acestui fapt—, va fi o lovitură în inima ISIL (Statul Islamic)', a susținut Cameron.

'Ea le va demonstra celor care ar face rău Marii Britanii, poporului nostru și aliaților noștri, că avem un braț lung, avem o hotărâre nestrămutată și nu îi vom uita niciodată pe cetățenii noștri', a adăugat prim-ministrul britanic.

Potrivit AFP, un responsabil militar american de rang înalt, citat de Fox News, a afirmat la rândul său: 'Suntem siguri în proporție de 99% că l-am ucis', în timp ce un alt oficial militar a vorbit, la BBC, de un 'grad înalt de certitudine' că 'Jihadi John' a fost omorât.

Canalul de televiziune CNN și cotidianul Washington Post, citând responsabili americani, afirmă că atacul a fost întreprins cu o dronă și că ținta fusese reperată în urmă cu mai multe zile de către serviciile secrete americane.

'Jihadi John', pe numele adevărat Mohammed Emwazi, a apărut în imagini de propagandă ale jihadiștilor, alături de ostatici americani, britanici și japonezi îmbrăcați în salopete portocalii, exact înainte de executarea lor prin decapitare.
 Îmbrăcat în negru și cu o cagulă care îi lăsa la vedere doar ochii și nasul, 'Jihadi John' rostea cu accent britanic amenințări împotriva guvernelor țărilor din care proveneau ostaticii.

În urma acestor înregistrări, el a devenit simbolul amenințării reprezentate de Statul Islamic și unul dintre cei mai căutați indivizi din lume. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro