Carlos Fitz James Stuart este noul Duce de Alba

Carlos Fitz James Stuart este noul Duce de Alba

Carlos Fitz-James Stuart, duce de Huéscar, este noul duce de Alba, după moartea mamei sale, Cayetana Fitz-James Stuart, la 88 de ani, informează joi EFE.

Asupra lui cade sarcina de a conduce Casa de Alba, în fruntea căreia s-au aflat alți 18 iluștri predecesori, de la Marele Duce de Alba, Fernando Alvarez de Toledo în secolul al XIV-lea.

Deși a copilărit în palate înconjurat de tablouri ale unor pictori iluștri ca Goya, El Greco sau Tițian, Carlos Fitz-James Stuart (născut în 1948) nu se simte diferit de ceilalți. "Am făcut liceul la colegiul Los Rosales (Madrid), am absolvit Dreptul la Universitatea Complutense ( Madrid) și am făcut serviciul militar. Nu mă consider diferit de cei de vârsta mea", a declarat EFE Carlos Fitz-James.

După terminarea facultății, a lucrat la o companie privată și a făcut parte din consiliul de administrație. După moartea tatălui său, în 1972, a devenit principalul administrator financiar al familiei alături de Alfonso, fratele său. De-a lungul vieții, a învățat de la mama lui să iubească artele și cultura și să înțeleagă "responsabilitatea de a reprezenta, administra și conserva averea familiei", a explicat el.

Noul duce de Alba are relații bune cu cei cinci frați ai săi: Alfonso, duce de Aliaga; Jacobo, conte de Siruela; Fernado, marchiz de San Vicente del Barco; Cayetano, conte de Salvatierra; și Eugenia, ducesă de Montoro. Cea mai mare provocare a celui de-al 19-lea duce de Alba este conservarea patrimoniului artistic al strămoșilor săi, pe care vrea să îl facă cunoscut tuturor celor interesați de arta și istoria Spaniei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”