Carlos Fitz James Stuart este noul Duce de Alba

Carlos Fitz James Stuart este noul Duce de Alba

Carlos Fitz-James Stuart, duce de Huéscar, este noul duce de Alba, după moartea mamei sale, Cayetana Fitz-James Stuart, la 88 de ani, informează joi EFE.

Asupra lui cade sarcina de a conduce Casa de Alba, în fruntea căreia s-au aflat alți 18 iluștri predecesori, de la Marele Duce de Alba, Fernando Alvarez de Toledo în secolul al XIV-lea.

Deși a copilărit în palate înconjurat de tablouri ale unor pictori iluștri ca Goya, El Greco sau Tițian, Carlos Fitz-James Stuart (născut în 1948) nu se simte diferit de ceilalți. "Am făcut liceul la colegiul Los Rosales (Madrid), am absolvit Dreptul la Universitatea Complutense ( Madrid) și am făcut serviciul militar. Nu mă consider diferit de cei de vârsta mea", a declarat EFE Carlos Fitz-James.

După terminarea facultății, a lucrat la o companie privată și a făcut parte din consiliul de administrație. După moartea tatălui său, în 1972, a devenit principalul administrator financiar al familiei alături de Alfonso, fratele său. De-a lungul vieții, a învățat de la mama lui să iubească artele și cultura și să înțeleagă "responsabilitatea de a reprezenta, administra și conserva averea familiei", a explicat el.

Noul duce de Alba are relații bune cu cei cinci frați ai săi: Alfonso, duce de Aliaga; Jacobo, conte de Siruela; Fernado, marchiz de San Vicente del Barco; Cayetano, conte de Salvatierra; și Eugenia, ducesă de Montoro. Cea mai mare provocare a celui de-al 19-lea duce de Alba este conservarea patrimoniului artistic al strămoșilor săi, pe care vrea să îl facă cunoscut tuturor celor interesați de arta și istoria Spaniei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

2 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

3 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

4 Primele semne ale apropierii dintre PSD și USR PLUS

5 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare