Cel puţin 11 persoane, reţinute în urma violenţelor izbucnite în Scoţia după referendum

Cel puţin 11 persoane, reţinute în urma violenţelor izbucnite în Scoţia după referendum

Cel puţin 11 persoane au fost reţinute în urma violenţelor izbucnite în oraşul scoţian Glasgow, între unionişti şi susţinători ai independenţei, după referendumul privind dreptul Scoţiei la autodeterminare, scrie ziarul The Guardian.

Poliţia a intervenit la Glasgow, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, pentru a despărţi un grup de susţinători ai independenţei de un grup de skinhead cu poziţii unioniste.

Ciocniri sporadice avuseseră loc între cele două grupuri, în Piaţa George, în centrul oraşului Glasgow.

Potrivit poliţiei, mulţi dintre tinerii unionişti erau în stare de ebrietate, deveniseră agresivi şi au efectuat saluturi naziste. Fiecare grup era format din aproximativ 100 de membri.

"Nu ne vom preda niciodată", scandau susţinătorii independenţei, intonând imnul "Floarea Scoţiei".

Duminică dimineaţă, poliţia britanică a anunţat că 11 persoane implicate în violenţe, inclusiv cu forţele de ordine, au fost identificate şi reţinute, fiind cercetate.

"Este doar o chestiune de timp până ce Scoţia va deveni independentă", a declarat premierul demisionar scoţian, Alex Salmond, citat de Sky News. "Când avem o situaţie în care majoritatea alegătorilor de până în 55 de ani votează pentru independenţă, cred că lucrurile sunt deja scrise...", a spus Salmond, iniţiatorul proiectului de autodeterminare.

Potrivit rezultatelor finale ale plebiscitului, 55,42 la sută dintre alegătorii din Scoţia au votat împotriva independenţei, iar 44,58 la sută în favoarea acesteia.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

4 Rusia decide în locul lor? / Pe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului …

5 VIDEO Rareș Bogdan / Cancelarul Nehammer a amintit că Austria a fost imperiu. M-a șocat