Cel puţin 30 de morţi în Yemen, într-un atac cu avion fără pilot împotriva Al-Qaida

Cel puţin 30 de morţi în Yemen, într-un atac cu avion fără pilot împotriva Al-Qaida

Cel puţin 30 de presupuşi membri Al-Qaida au fost ucişi, iar mulţi alţii au fost răniţi într-un atac cu un avion fără pilot, în sudul Yemenului, potrivit unui bilanţ prezentat de către un reprezentant tribal.

Cel puţin 30 de morţi în Yemen, într-un atac cu avion fără pilot împotriva Al-Qaida (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Peste 30 de membri Al-Qaida au fost ucişi, iar numeroşi alţii au fost răniţi", a declarat acest reprezentant, prezentând un bilanţ cu mult mai mare ca un prim bilanţ care anunţa cinci morţi.

Atacul a vizat o tabără de antrenament aparţinând reţelei teroriste, care a fost atinsă de "mai multe rachete", a precizat acest reprezentant.

Tabăra este situată, potrivit acestuia, la Wadi Ghadina, o zonă muntoasă din provincia Abyane, la frontiera cu provincia Shabwa, două zone în care Al-Qaida este bine infiltrată.

Potrivit unor martori, cei mai mulţi dintre răniţi au fost evacuaţi de către membri din cadrul reţelei care au supravieţuit atacului efectuat probabil cu un avion american fără pilot, Statele Unite fiind singura ţară care dispune de acest tip de avioane în regiune.

Atacul are loc la o zi după uciderea a zece combatanţi Al-Qaida, vizaţi de un avion fără pilot în timp ce se aflau într-o maşină, în provincia Baida (centru), şi a trei civili care se aflau în apropiere.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Valorile” României / Șpriț de 2 miliarde € la un restaurant de pe malul lacului Herăstrău!

2 Așa o fi?

3 Un asemenea animal ar trebui arestat!

4 Imbecilul ăsta este senator PSD! Dobitocul se laudă că l-a oprit pe Iohannis să-i oblige pe copii să se mastur…

5 Mici tranzacții securiste. Pe stil nou... / Miss România 2003 a cumpărat fosta Armătura Zalău de la Rompetrol