Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Chicago sub teroare: „Sunteţi ţintele noastre, oriunde aţi fi“

Autorităţile din Chicago, poliţia, FBI-ul şi serviciile secrete americane sunt în alertă după ce pe Twiter au apărut mesaje de ameninţare despre care analiştii în securitate spun că ar putea veni din partea simpatizanţilor temutei organizaţii teroriste Statul Islamic.

În bileţelele scrise de mână, şi împăşitiate prin oraş, se spune: „Suntem în statul tău“, „Suntem în oraşele voastre“, „Suntem pe străzile voastre“, „Sunteţi ţintele noastre, oriunde aţi fi“. Chiar dacă Administraţia SUA a emis un buletin de securitate în care a precizat că nu există nici o ameninţare credibilă faţă de nici un oraş american, declaraţiile oficialilor de la Washington nu par prea liniştitoare.

 „Trebuie să ne aşteptăm la orice şi să fim pregătiţi de orice”, a avertizat şeful Pentagonului, Chuck Hagel, la o zi după ce gruparea ce controlează regiuni enorme din Siria şi Irak a şocat o lume întreagă prin decapitarea unui jurnalist american.

Şi generalul Martin Dempsey, şeful statelor majore reunite ale armatei americane, şi-a manifestat îngrijorarea că recruţii Statului Islamic din Statele Unite şi Europa se vor întoarce în ţările de origine radicalizaţi şi vor încerca să comită acte de terorism.  Dempsey spune că gruparea rămâne un pericol până când nu va mai putea conta pe locuri de refugiu în Siria. Generalul a declarat că viziunea „SI“ este una apocaliptică şi că de aceea ea trebuie înfrântă. El a explicat că gruparea nu poate fi învinsă doar în Irak, în condiţiile în care practic frontiera cu Siria este ca şi inexistentă.

Senatorul republican James Inhofe spune că din cauza unor organizaţtii ca SI „America se află acum în cea mai periculoasă poziţie”. „Sunt ieşiti din minţi”, a spus senatorul, „şi dezvoltă repede metodologii să arunge în aer oraşe americane”. Inhofe l-a criticat pe preşedintele Obama spunând că trebuie să facă ceva pentru că gruparea are încă un american ostatic”.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Avortul ratat Victor Ponta a făcut ieri 47 de ani. Cornelia Naum, mamă: „Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram …

2 Tic-tac! MISTERUL schimbării prenumelui Rodica în Viorica Nica al actualei Viorica Vasilica Dăncilă va fi eluc…

3 Gata, îl scot din țară! Încă un infractor va scăpa nepedepsit! Mario Iorgulescu va fi transferat la o clinică …

4 Cine sunt marii masoni din Ministerul de Interne

5 Mafia PSD / Cât s-o fi dat, cât s-o fi luat? Șerban Nicolae insistă cu Legea paradisurilor fiscale!

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită