Chicago sub teroare: „Sunteţi ţintele noastre, oriunde aţi fi“

Autorităţile din Chicago, poliţia, FBI-ul şi serviciile secrete americane sunt în alertă după ce pe Twiter au apărut mesaje de ameninţare despre care analiştii în securitate spun că ar putea veni din partea simpatizanţilor temutei organizaţii teroriste Statul Islamic.

În bileţelele scrise de mână, şi împăşitiate prin oraş, se spune: „Suntem în statul tău“, „Suntem în oraşele voastre“, „Suntem pe străzile voastre“, „Sunteţi ţintele noastre, oriunde aţi fi“. Chiar dacă Administraţia SUA a emis un buletin de securitate în care a precizat că nu există nici o ameninţare credibilă faţă de nici un oraş american, declaraţiile oficialilor de la Washington nu par prea liniştitoare.

 „Trebuie să ne aşteptăm la orice şi să fim pregătiţi de orice”, a avertizat şeful Pentagonului, Chuck Hagel, la o zi după ce gruparea ce controlează regiuni enorme din Siria şi Irak a şocat o lume întreagă prin decapitarea unui jurnalist american.

Şi generalul Martin Dempsey, şeful statelor majore reunite ale armatei americane, şi-a manifestat îngrijorarea că recruţii Statului Islamic din Statele Unite şi Europa se vor întoarce în ţările de origine radicalizaţi şi vor încerca să comită acte de terorism.  Dempsey spune că gruparea rămâne un pericol până când nu va mai putea conta pe locuri de refugiu în Siria. Generalul a declarat că viziunea „SI“ este una apocaliptică şi că de aceea ea trebuie înfrântă. El a explicat că gruparea nu poate fi învinsă doar în Irak, în condiţiile în care practic frontiera cu Siria este ca şi inexistentă.

Senatorul republican James Inhofe spune că din cauza unor organizaţtii ca SI „America se află acum în cea mai periculoasă poziţie”. „Sunt ieşiti din minţi”, a spus senatorul, „şi dezvoltă repede metodologii să arunge în aer oraşe americane”. Inhofe l-a criticat pe preşedintele Obama spunând că trebuie să facă ceva pentru că gruparea are încă un american ostatic”.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Şeful spitalului principal din Wuhan a murit de infecţie cu coronavirus. Partidul ar vrea să amâne Congresul d…

2 VIDEO Priviți, presa americană independentă continuă să publice imagini cu adevărul din China

3 Nu vă lăsați manipulați de mafia securistă!

4 Udrea / Eram în topul politicienilor care conduc astăzi țara și chiar Europa, dacă nu era un plan ticluit afară…

5 Laborator american de prestigiu: Virusul Wuhan, mult mai transmisibil decât se crede

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă