Convoiul unui general german lovit de unul din atentatele de lângă Kabul (mass-media)

Convoiul unui general german a fost lovit de unul din atacurile cu mașină capcană comise luni în vecinătatea aeroportului din Kabul, rănind ușor doi soldați din acest convoi, potrivit site-ului german de informații Spiegel Online, citat de AFP.

Acest atentat, comis de un kamikaze pe artera ce duce la aeroportul din capitala afgană, s-a produs "în imediata apropiere a convoiului generalului de brigadă german Michael Podzus", a afirmat Spiegel Online.

Generalul, angajat la Kabul în cadrul misiunii 'Resolute Support' — de consultanță și instruire a armatei afgane—, nu a fost rănit, a adăugat site-ul de informații, fără să precizeze dacă convoiul a fost ținta sau o victimă colaterală a acestui atac rămas nerevendicat.

În ce privește armata germană (Bundeswehr), aceasta a dat publicității luni un comunicat foarte scurt pe site-ul său, anunțând atentatul și precizând că doi soldați au fost răniți ușor. În plus, un vehicul militar de tip "Enok" a fost "avariat".

"Mașinile și-au putut continua drumul prin propriile mijloace. Cei doi soldați răniți ușor au făcut obiectul unei examinări medicale și li s-au acordat îngrijiri", a adăugat Bundeswehrul, care nu a informat că un general de rang înalt se afla printre membrii acestui convoi.

Un alt atac cu o mașină capcană a fost comis luni seară, de asemenea în apropiere de aeroportul din Kabul, făcând cel puțin 30 de răniți, potrivit Ministerului afgan al Sănătății.

Atentatele s-au înmulțit în ultimele zile la Kabul, cu mai puțin de o săptămână înainte de o reuniune cvadripartită între China, Statele Unite, Afganistan și Pakistan prevăzută la Islamabad pentru a creiona o foaie de parcurs destinată relansării negocierilor de pace cu talibanii, aflate la punct mort din vara trecută.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

5 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut