CUTREMUR cu magnitudinea 5 în sudul Italiei

CUTREMUR cu magnitudinea 5 în sudul Italiei

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea 5 a avut loc sâmbătă în sudul Italiei, în Calabria, fără să provoace victime sau pagube materiale, potrivit primelor informaţii furnizate de către pompieri şi carabinieri, potrivit presei.

CUTREMUR cu magnitudinea 5 în sudul Italiei (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Institutului Naţional italian de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), contactat de AFP, magnitudinea seismului, care s-a produs către ora 10.24 GMT (13.24, ora României), a fost de "aproximativ 5, iar epicentrul s-a situat la o adâncime de aproximativ 66 de kilometri".

Potrivit autorităţilor locale - Protecţia Civilă, pompierii şi Carabinierii - citate de presă, cutremurul nu a provocat victime şi nici pagube materiale, conform primelor informaţii disponibile, dar a provocat panică în anumite şcoli, elevii ieşind în stradă.

Epicentrul s-a situat în mare, în apropiere de localitatea Crotone, în sudul extrem al peninsulei. Cutremurul a fost resimţit în toată Italia sudică, precizează INGV pe site.

Seismul are loc cu o zi înaintea marcării a cinci ani de la cutremurul de la L'Aquila, soldat cu 309 morţi.

Oraşul medieval L'Aquila (centru) şi satele vecine au fost afectate, pe 6 aprilie 2009, de un cutremur cu magnitudinea 6,3, soldat cu 309 morţi şi care a provocat surparea a numeroase imobile.

În ultimele patru zile, au avut loc numeroase seisme de peste 5 grade în mai multe zone din lume, începând cu cutremurul de 8,2 grade din Chile, produs marţi seară. Miercuri, în Panama a fost înregistrat un seism de 6,2 grade şi unul de 7,8 grade în Chile. În noaptea de joi spre vineri a mai avut loc o mişcare tectonică în Chile de 6,1 grade.

Vineri seară, un cutremur cu magnitudinea de 6,0 grade a avut loc în Arhipelagul Solomon, iar unul de 5,4 pe scara Richter s-a produs în sud-estul insulei greceşti Hydra, în Marea Egee.

Astăzi a mai fost înregistrat un cutremur cu magnitudine de 5,4 în sud-vestul Chinei, soldat cu doi morţi.

Sursa: mediafax.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”