Decizia Londrei de a trimite militari în Ucraina este un pas pozitiv, susține președintele Poloniei

Decizia Londrei de a trimite militari în Ucraina este un pas pozitiv, susține președintele Poloniei

Decizia Marii Britanii de a trimite militari în Ucraina pentru a ajuta la antrenarea forțelor armate ucrainene este un pas în direcția corectă, a apreciat miercuri președintele polonez Bronislaw Komorowski, transmite Reuters.

Șeful statului polonez a declarat presei că Varșovia va menține deschise toate opțiunile în ceea ce privește sprijinul său pentru Ucraina.

Premierul britanic David Cameron a anunțat marți că Londra va trimite luna viitoare personal militar în Ucraina pentru a ajuta la pregătirea armatei ucrainene, avertizând că, în absența unui răspuns, Moscova va încerca să destabilizeze și alte țări, precum Republica Moldova sau statele baltice.

''Pe parcursul lunii viitoare, vom desfășura personal britanic pentru a oferi consiliere și asistență în ceea ce privește pregătirea, de la informații tactice la logistică și asistență medicală. De asemenea, dezvoltăm un program de pregătire a infanteriștilor împreună cu Ucraina pentru a îmbunătăți durabilitatea forțelor ei'', a spus Cameron, într-o audiere în fața parlamentarilor britanici.

David Cameron a declarat că nu exclude posibilitatea înarmării armatei ucrainene la un moment dat în viitor, dar a precizat că poziția actuală a Londrei este de a furniza sprijin neletal Ucrainei. ''Dacă nu luăm poziție față de Rusia, pe termen lung acest lucru va fi păgubos pentru noi toți, pentru că vom vedea și mai multă destabilizare. Va urma Republica Moldova sau una din țările baltice'', a avertizat șeful cabinetului de la Londra.

Kievul și rebelii proruși din estul Ucrainei au semnat la 12 februarie acordurile de pace Minsk-2, în virtutea cărora un nou armistițiu a intrat în vigoare la 15 februarie, însă acesta nu i-a împiedicat pe rebeli să lanseze o puternică ofensivă asupra orașului Debalțevo, nod feroviar strategic pe care trupele ucrainene au sfârșit prin a-l abandona.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 „Sunt foarte mulți idioți, eu i-aș aresta. Din cauza lor am ajuns să moară pe zi în România câți mor în toată …

5 Îngrijorare în Anglia după apariția „mâncătoarei de carne”, o infecție care se transmite sexual şi care cauzea…