Dick Cheney avertizează împotriva unui posibil nou 9/11 cu 'arme mult mai letale'

Dick Cheney avertizează împotriva unui posibil nou 9/11 cu 'arme mult mai letale'

Fostul vicepreședinte american, Dick Cheney, nu exclude pe viitor 'un nou atac de genul celui de la 9/11, dar cu arme mult mai letale', atrăgând atenția că gruparea jihadistă Statul Islamic este 'extrem de periculoasă' pentru securitatea Statelor Unite ale Americii, într-un interviu acordat marți CNN.

Ex-vicepreședinte sub președinția republicană a lui George W.Bush, care acum mai bine de un deceniu a declanșat războiul din Irak, Cheney l-a acuzat pe actualul lider de la Casa Albă, democratul Barack Obama, pentru extinderea organizației teroriste Statului Islamic, declarându-se îngrijorat că teroriștii ar putea folosi 'substanțe chimice, agenți biologici sau arme nucleare'.

'Amintiți-vă ce fel de arme au folosit la 9/11 — bilete de avion și cuttere. Aceasta a fost o zi grea, teribilă pentru noi, 3.000 de victime. Va fi mult mai rău dacă ei vor găsi arme mai letale', a declarat Cheney în interviul de la CNN.

Cheney a insistat că Irakul 'era într-o forma bună' atunci când el și președintele George W. Bush și-au încheiat mandatele, în 2009, și a spus că administrația Obama "a eșuat în a continua' pe această cale. 'Ei s-au retras cât mai repede posibil și au plecat fără să lase o forță în urmă. Ei au creat un vid. Și vidul a fost umplut de Statul Islamic', a spus Cheney.

Fostul vicepreședinte american a subliniat capacitatea Statului Islamic de a recruta persoane care trăiesc în Statele Unite pentru a merge să lupte în Siria și Irak și pericolul ca acești recruți să se întoarcă apoi pe teritoriul american.

'Cred că Statul Islamic este foarte periculos într-adevăr', a reiterat Cheney. 'Mai ales dacă te gândești la perspectiva armelor nucleare în curs de dezvoltare în Orientul Mijlociu', a adăugat fostul oficial american. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria