Donald Trump și Ben Carson, convinși că au existat americani musulmani care au sărbătorit atentatele de la 11 septembrie 2001

Donald Trump și Ben Carson, convinși că au existat americani musulmani care au sărbătorit atentatele de la 11 septembrie 2001

Miliardarul american Donald Trump și neurochirurgul retras Ben Carson, contracandidați în alegerile primare republicane, susțin că au văzut imagini cu musulmani care au sărbătorit în SUA atentatele de la 11 septembrie 2001 de la New York, o legendă urbană negată în mod repetat de-a lungul anilor, relatează AFP.

Poliția și media au dezmințit la scurt timp după atentatele de 11 septembrie 2001 că locuitori ai Jersey City, învecinat cu New Yorkul, au aplaudat de pe acoperișuri prăbușirea World Trade Center.

Neurochirurgul retras Ben Carson a afirmat luni că a văzut o înregistrare care arată această manifestare de bucurie. "Da, am văzut înregistrarea video", a declarat el jurnaliștilor în Nevada, conform unor imagini transmise de postul ABC. "Nu cred însă că, pe această bază, se poate concluziona că toți musulmanii sunt oameni răi. Cred că ar fi o exagerare", a mai spus Ben Carson.

Sâmbătă, la opt zile după atentatele de la Paris, Donald Trump a readus în atenție acest zvon vechi în timpul unui miting electoral în Alabama.

"Am văzut World Trade Center prăbușindu-se, am văzut Jersey City, în New Jersey, unde mii și mii de oameni au aclamat prăbușirea imobilului", a spus el.

Întrebat din nou duminică seară la ABC despre acest subiect, Donald Trump și-a menținut afirmația: "Au fost oameni care au aplaudat de cealaltă parte, în New Jersey, unde există o populație arabă numeroasă".

Omul de afaceri a alimentat constant diverse controverse, în special după atentatele de la 13 noiembrie de la Paris. El s-a declarat, după atacuri, favorabil înregistrării musulmanilor prezenți în SUA, opririi primirii de refugiați sirieni sau revenirii la tehnica simulării înecului ca metodă de interogatoriu, o tehnică asimilată torturii și interzisă de Barack Obama.

Departe de a-i fi afectat imaginea, astfel de afirmații par să-i fi consolidat poziția de lider în sondaje pentru alegerile primare republicane, care vor începe la 1 februarie 2016.

AGERPRES/(AS — autor: Ionuț Mareș, editor: Gabriela Ionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

3 Așa e!

4 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri

5 „Acolo sunt mulți rechini cu diverse interese” / Noi dezvăluiri din interiorul Ministerului Sănătății