Două avioane de vânătoare turce au interceptat un avion militar rus, care încălcase spațiul aerian al Turciei

Două avioane de vânătoare turce au interceptat un avion militar rus, care încălcase spațiul aerian al Turciei

Două avioane de vânătoare F-16 ale forțelor aeriene turce au interceptat sâmbătă un avion de luptă rusesc, care încălcase spațiul aerian al Turciei la frontiera cu Siria în sud-est, obligându-l să se retragă, a anunțat luni Ministerul de Externe turc, citat de AFP și Reuters.

Ambasadorul Rusiei la Ankara a fost convocat de autoritățile turce pentru a i se prezenta un 'protest ferm', a subliniat un comunicat al diplomației turce. Turcia a cerut Rusiei să evite repetarea unor astfel de încălcări sau va fi 'responsabilă pentru orice incident nedorit care poate să apară'.

Ministrul de externe turc, Feridun Sinirlioglu, a discutat cu omologul său rus, Serghei Lavrov, precum și cu principalii parteneri ai Turciei din cadrul NATO, conform aceluiași comunicat.

Rusia a lansat atacuri aeriene la 30 septembrie în Siria, însă Occidentul acuză Moscova că vizează grupările de opoziție față de președintele sirian Bashar al-Assad, relatează Reuters. Moscova susține în schimb că bombardează poziții ale jihadiștilor grupării Statul Islamic și ale altor grupări extremiste. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

5 Așa o fi?