Două treimi dintre germani nu vor ca Premiul Nobel pentru Pace să-i revină Angelei Merkel

Două treimi dintre germani nu vor ca Premiul Nobel pentru Pace să-i revină Angelei Merkel

Aproximativ două treimi dintre germani consideră că Angela Merkel, menționată printre candidații favoriți la Nobelul pentru Pace, nu ar trebui să fie recompensată cu acest premiu, potrivit unui sondaj ale cărui rezultate au fost publicate joi de cotidianul Handelsblatt, citat de AFP.

O largă majoritate de 61% apreciază că Merkel nu este 'candidatul potrivit' pentru acest premiu, ce va fi acordat vineri la Oslo, în timp ce 34% au o părere opusă, conform unui sondaj al Institutului Forsa, realizat pe un eșantion de 1.002 persoane.

În schimb, cancelarul Angela Merkel este susținută de o majoritate de simpatizanți — 54% — din tabăra sa conservatoare.

Merkel este citată printre candidații favoriți la Premiul Nobel pentru Pace datorită rolului său de mediator în conflictul din Ucraina și pentru că a deschis larg ușile țării sale în fața imigranților, într-un moment în care Europa se confruntă cu o criză a migrației fără precedent după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Dar această poziție a sa față de imigranți a condus la o scădere a popularității sale în Germania, chiar și în propria tabără, în timp ce în țară au fost înregistrați 577.000 de solicitanți de azil de la începutul anului și se așteaptă la un total cuprins între 800.000 și un milion de solicitanți de azil până la sfârșitul acestui an.

'Faptul că Merkel nu a obținut sprijinul (germanilor pentru Nobel) are drept explicație că majoritatea cetățenilor și majoritatea persoanelor (din partidul său) văd în mod critic poziția sa față de refugiați', scrie Handelsblatt. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?