După ce Ungaria își va închide frontiera, Croația va începe să-i transporte pe imigranți spre Slovenia (presă)

După ce Ungaria își va închide frontiera, Croația va începe să-i transporte pe imigranți spre Slovenia (presă)

După ce Ungaria va închide, de la miezul nopții, frontiera cu Croația, după cum a avertizat vineri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, Croația va pune în aplicare așa-zisul 'plan C', notează cotidianul croat Index, care citează surse de informație din cadrul guvernului, informează agenția de presă TASS.

Potrivit publicației croate, acest plan a fost convenit cu Slovenia. 'Premierul croat Zoran Milanovic se află în contact permanent cu premierul Sloveniei, Miro Cerar. După consultările de joi de la Bruxelles, Milanovic și Cerar au discutat de mai multe ori la telefon despre actuala situație a refugiaților.

Guvernul croat a elaborat de la bun început un 'plan C', care a fost pus de acord cu Slovenia. În cazul în care Ungaria își va închide frontiera, Croația va începe să pună în aplicare planul în acord și în totală coordonare cu Slovenia', a confirmat biroul de presă al guvernului croat, fără a preciza în ce anume constă acest plan.

Însă, potrivit cotidianului Index, Croația nu va începe să-i întoarcă pe refugiați în Serbia, ci îi va duce spre frontiera cu Slovenia.

După cum a anunțat Ministerul de Interne al Croației, ministrul de interne croat Ranko Ostojic urmează să facă anumite precizări în legătură cu acest 'plan C'. Potrivit MAI croat, în total teritoriul acestei țări a fost tranzitat deja de peste 185.000 de imigranți. Aceștia vin din Serbia, iar până acum erau duși spre granița cu Ungaria. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...