”Este acelaşi criminal?” ANALIZA înregistrărilor cu decapitarea celor doi jurnalişti americani - VIDEO

”Este acelaşi criminal?” ANALIZA înregistrărilor cu decapitarea celor doi jurnalişti americani - VIDEO

Jurnaliştii de la CNN au analizat imaginile difuzate de gruparea teroristă Statul Islamic cu decapitarea celor doi jurnalişti americani.

”Este acelaşi criminal?” ANALIZA înregistrărilor cu decapitarea celor doi jurnalişti americani

Jurnalistul CNN Tom Foreman a comparat cele două filme, analizând numeroase asemănări şi deosebiri între imagini.

Terenul, timpul zilei şi vremea par să fie similare. Ambii jurnalişti executaţi au fost îmbrăcaţi în costume portocalii, despre care se crede că sunt folosite de Statul Islamic pentru că sunt asemănătoare cu ţinutele de la închisoarea Guantanamo.

În ambele cazuri, asasinul poartă haine negre şi are faţa aproape complet acoperită, ţine o armă pe umăr, iar în mâna stângă un cuţit de dimensiune medie. Are aceleaşi caracteristici corporale, aşa că întrebarea firească este ”Este acelaşi criminal?”.

Analiştii spun că vocea ucigaşului lui Steven Sotloff nu este aceeaşi cu cea a persoanei care l-a decapitat pe James Foley, însă în ambele cazuri accentul este similar cu al persoanelor care locuiesc în zona Londrei, ceea ce confirmă ipotezele potrivit cărora simpatizanţi ai SI au călătorit din Marea Britanie pentru a lupta alături de grupare.

Ambele înregistrări includ declaraţii ale jurnaliştilor decapitaţi. Filmul cu decapitarea lui James Foley se încheie cu ameninţarea de ucidere a lui Steven Sotloff, iar cel din urmă se încheie cu prezentarea unui alt deţinut şi ameninţarea cu uciderea acestuia.

”Analiştii vor evalua fiecare bucăţică a înregistrărilor, fiecare secundă, analizând sunetul şi inaginea, discursul, identificarea audio, geografia locului, tehnicile de producţie a filmului”, a declarat Paul Ginsberg, expert criminalist audio-video.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?

5 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”