Fostul vicepreședinte american Dick Cheney: Anchetatorii CIA sunt eroi, nu torționari

Fostul vicepreședinte american Dick Cheney: Anchetatorii CIA sunt eroi, nu torționari

Fostul vicepreședinte american Dick Cheney a apărat, duminică, programul de interogări desfășurat de CIA împotriva presupușilor membri ai Al Qaida, la începutul anilor 2000, lăudând activitatea agenților CIA care au condus interogatoriile, informează France Presse.

"Sunt complet liniștit: ei ar trebui ridicați în slăvi, ar trebui decorați", a declarat la NBC fostul vicepreședinte american, care a ocupat această funcție între 2001 și 2009, în mandatul președintelui George W. Bush, adică exact în perioada în care suspecți de terorism au fost supuși unor interogatorii dure de către agenți ai CIA.

Raportul Senatului american dat publicității marți menționează că tortura aplicată de CIA presupușilor teroriști nu a contribuit la strângerea de informații relevante. Însă, pentru Dick Cheney, aceste interogatorii desfășurate sub tortură "au funcționat perfect". De altfel, vicepreședintele american și-a exprimat dezacordul față de concluziile raportului, declarând miercuri că documentul este "plin de tâmpenii".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

2 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

3 Imagini horror cu fesele „putrezite” ale Loredanei Chivu / Detalii din scandalul ținut departe de ochii presei

4 Așa o fi?

5 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…