Franța a instituit nivelul maxim de alertă în regiunea pariziană după atacul de la sediul publicației Charlie Hebdo

Franța a instituit nivelul maxim de alertă în regiunea pariziană după atacul de la sediul publicației Charlie Hebdo

Franța a instituit nivelul maxim de alertă în regiunea pariziană, declanșând așa-numitul plan 'Vigipirate' de combatere a terorismului, în urma atacului armat la sediul publicației franceze de satiră Charlie Hebdo, soldat cu cel puțin 11 morți, dintre care doi polițiști, relatează AFP.

'Premierul Manuel Valls a decis să ridice la maximum nivelul de amenințare teroristă în întreaga regiunea Île-de-France" (opt departamente), se menționează într-o declarație a cabinetului de miniștri francez.

O reuniune de urgență a executivului francez este programată pentru ora locală 14.00, la care urmau să ia parte în afară de premier, miniștrii de Interne, de Externe, al Justiției, al Apărării și al Culturii.

Președintele francez Francois Hollande s-a deplasat la sediul redacției Charlie Hebdo, unde s-a produs tragedia, într-un cartier rezidențial din centrul capitalei franceze, denunțând 'un atentat terorist de o barbarie extremă'.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune

3 VIDEO „Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji în taberele de instrucție militară” - Un general în retragere, despre imaginile cu ruși beți cr…

4 VIDEO Explozii puternice în Crimeea, la o bază aeriană rusească. Rușii spun că un avion ar fi derapat și a luat foc

5 Cele trei nume luate în considerare de PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează