Franța a instituit nivelul maxim de alertă în regiunea pariziană după atacul de la sediul publicației Charlie Hebdo

Franța a instituit nivelul maxim de alertă în regiunea pariziană după atacul de la sediul publicației Charlie Hebdo

Franța a instituit nivelul maxim de alertă în regiunea pariziană, declanșând așa-numitul plan 'Vigipirate' de combatere a terorismului, în urma atacului armat la sediul publicației franceze de satiră Charlie Hebdo, soldat cu cel puțin 11 morți, dintre care doi polițiști, relatează AFP.

'Premierul Manuel Valls a decis să ridice la maximum nivelul de amenințare teroristă în întreaga regiunea Île-de-France" (opt departamente), se menționează într-o declarație a cabinetului de miniștri francez.

O reuniune de urgență a executivului francez este programată pentru ora locală 14.00, la care urmau să ia parte în afară de premier, miniștrii de Interne, de Externe, al Justiției, al Apărării și al Culturii.

Președintele francez Francois Hollande s-a deplasat la sediul redacției Charlie Hebdo, unde s-a produs tragedia, într-un cartier rezidențial din centrul capitalei franceze, denunțând 'un atentat terorist de o barbarie extremă'.

AGERPRES



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro