Franța: Cea mai mare creștere a șomajului, în octombrie, după 2013

După o netă diminuare în septembrie, șomajul în Franța a cunoscut în octombrie cea mai mare creștere lunară după 2013, spulberând speranțele guvernului socialist într-o ameliorare în domeniu cu zece zile înainte de alegerile regionale, potrivit AFP. În octombrie au existat cu 42.000 mai mulți solicitanți de locuri de muncă decât în septembrie, față de un total de 3,59 milioane (+1,2%), a anunțat joi Ministerul Muncii.

'Aceste cifre nu sunt satisfăcătoare', a comentat într-un comunicat ministrul muncii, Myriam El Khomri, nuanțând: 'Ele trebuie interpretate cu prudență pentru că rezultatele din ultimele luni cunosc variații puternice'.

În septembrie, numărul persoanelor înscrise pentru obținerea unui loc de muncă cunoscuse de fapt un recul net, cu 23.800 de șomeri mai puțini, adică cea mai puternică scădere de la criza financiară mondială de la sfârșitul anului 2007.

'De la începutul anului, creșterea numărului solicitanților de locuri de muncă inactivi rămâne inferior celei observate în 2014', subliniază ministrul.

În minister se estimează că 'tendința se îndreaptă spre o stabilizare a numărului șomerilor la sfârșitul anului' și 'se speră că diminuarea se va relua în 2016'.

Președintele socialist Francois Hollande, care a promis o reducere 'credibilă' a șomajului în anul viitor, și-a condiționat candidatura pentru un al doilea mandat de cinci ani în 2017 de reușita acestui pariu.

De la sosirea sa la președinție, în mai 2012, circa 625.000 de șomeri suplimentari au fost înregistrați în Franța. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

3 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

4 Categoria „valori” / Povestea neromanțată a infractorilor din clanul Duduianu: Șantaj, trafic de persoane și dro…

5 Richard Emanuel Gheorghe, zis Ciprian Napi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru uciderea interlo…