Franţa suspendă livrarea primei nave de război Mistral către Rusia. Contractul, suspendat

Franţa suspendă livrarea primei nave de război Mistral către Rusia. Contractul, suspendat

 Contractul pentru Mistral cu Rusia este suspendat "până în noiembrie"

Franţa a "înţeles presiunea comunităţii internaţionale", în plină criză ucraineană, şi a decis să suspende "până în noiembrie" livrarea primei nave de război de tip Mistral Rusiei, a anunţat o sursă diplomatică franceză.

"Decizia a fost luată la începutul săptămânii. Contractul este suspendat până în noiembrie. Aceasta este data la care vom vedea dacă există consecinţe financiare", a precizat această sursă, adăugând că acestea "ne-ar putea costa un miliard de euro".

"Ni se reproşa că vrem să le livrăm, nu ni se poate reproşa că nu vrem să le livrăm", a mai declarat această sursă diplomatică.

 Decizia Franţei de a nu livra o navă Mistral nu este o tragedie pentru Moscova - ministru

Decizia Franţei de a suspenda livrarea primei nave de război de tip Mistral Rusiei, din cauza crizei din Ucraina, nu reprezintă o tragedie pentru Moscova, a dat asigurări miercuri Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.

"Refuzul acestui contract nu va fi o tragedie, pentru noi, în planul reînarmării", a declarat Iuri Borisov, un adjunct al ministrului rus al Apărării, pentru agenţia oficială Itar-Tass.

Acest lucru, "în pofida faptului că este, în mod evident, neplăcut şi creează unele tensiuni în relaţiile cu colegii noştri francezi", a adăugat el.

Supusă unei puternice presiuni de către aliaţi din cadrul NATO, Franţa a anunţat miercuri seara suspendarea livrării prevăzute în octombrie a primei nave de război de tip Mistral pe care a vândut-o Rusiei, evocând ca justificare criza din Ucraina.

"În pofida perspectivei unui armistiţiu care rămâne să fie confirmat şi pus în aplicare", aceste condiţii "nu sunt reunite până în prezent", a anunţat preşedinţia într-un comunicat.

Autorităţile franceze - supuse unor presiuni puternice, mai ales din partea Statelor Unite şi Marii Britanii, să amâne predarea navei - au afirmat până în prezent că nava va fi livrată Moscovei în această toamnă, potrivit prevederilor contractului.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Foarte interesant! / Nicio ieșire, pe micul ecran, a unui ex-șef de serviciu de informații nu este întâmplătoare…

3 Cere șpăgile înapoi! / Aici s-a ajuns! Ca el sunt mii în România! / 3000 de euro angajarea, muncă la vilă, etc...

4 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!

5 LARICS / Ungaria trage preşul de sub picioarele României