FSB recunoaşte că un general de-al său se afla la Kiev când au fost comise crime la Maidan

FSB recunoaşte că un general de-al său se afla la Kiev când au fost comise crime la Maidan

Serviciile secrete ruse au recunoscut sâmbătă că un oficial FSB de rang înalt se afla la Kiev în perioada în care au fost comise crime, în februarie, în Piaţa Independenţei (Maidan), dar cu scopul de a asigura securitatea Ambasadei Rusiei, potrivit agenţiilor ruse de presă.

FSB recunoaşte că un general de-al său se afla la Kiev când au fost comise crime la Maidan

"Confirmăm că (generalul FSB) Serghei Beseda se afla la Kiev pe 20 şi 21 februarie (...), pentru a stabili nivelul necesar de securitate pentru Ambasada Rusiei în Ucraina şi (pentru) alte clădiri ruseşti de la Kiev", a declarat o sursă din cadrul puternicelor servicii de spionaj citată de agenţii ruse.

Ofiţerul s-a întâlnit cu membri din conducerea SBU, serviciile ucrainene de informaţii, şi a cerut să stea de vorbă cu preşedintele ucrainean de atunci, Viktor Ianukovici, însă fără succes, a adăugat această sursă. "Nu avea alte ordine" în cadrul misiunii de două zile, a adăugat ea.

Noile autorităţi ucrainene, instalate după îndepărtarea de la putere a regimului prorus, au acuzat joi agenţi ruşi de informaţii că au permis instalarea unor lunetişti în cursul manifestaţiilor în Piaţa Maidan, soldate cu aproape 90 de morţi.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…