George W. Bush, mai popular decât Barack Obama /sondaj/

George W. Bush, mai popular decât Barack Obama /sondaj/

Fostul președinte George W. Bush, la putere între 2001- 2009, este mai popular în rândul americanilor decât succesorul său Barack Obama, potrivit unui sondaj CNN/ORC publicat miercuri, relatează AFP.

Potrivit acestei anchete, 52% dintre persoanele chestionate au o opinie favorabilă fostului președinte republican față de 49% pentru actualul ocupant democrat al Casei Albe.

Depărtarea de putere și o relativă discreție în mass-media au avut o influență pozitivă: este pentru prima data în zece ani când George W. Bush, care a părăsit președinția în ianuarie 2009, a înregistrat mai multe opinii favorabile decât nefavorabile (52% față de 43%), conform sondajului.

Din ultimii cinci președinți ai SUA, doi se detașează clar : George H. W. Bush și Bill Clinton, amândoi cu 64% de opinii favorabile. Aceste cifre capătă o importanță specială în apropierea alegerilor prezidențiale din 2016 la care aceste două familii ar urma să joace din nou primele roluri.

Hillary Clinton, soția lui Bill, este marea favorită în tabăra democrată. Jeb Bush, fratele lui George W. și fiul lui George H.W., nu-și ascunde intenția de a se lansa în luptă alături de republicani.

Sondajul a fost realizat telefonic între 29 și 31 mai pe un eșantion reprezentativ de 1.025 de americani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...