Germania: Amenințare cu atentat islamist la München

Germania: Amenințare cu atentat islamist la München

Poliția germană a avertizat joi seară în legătură cu un posibilitatea unui "atentat" cu "motivații islamiste" la München (sud), indicând că a primit "indicii" în acest sens și îndemnând populația să evite adunările, scrie AFP. Acest proiect de atentat are "motivații islamiste", a precizat poliția din München, care a difuzat pe contul său de Twitter un mesaj de alertă în mai multe limbi.

Gara principală și cea din Passing, la vest de oraș, au fost evacuate, iar trenurile nu mai circulă deloc, a scris pe Twitter poliția din capitala Bavariei, care s-a referit la elemente indicând că "este planificat un atentat" la München.

Există "indicii credibile" cu privire la un grup criminal, a precizat o purtătoare de cuvânt a poliției, care a invitat populația să evite adunările și să folosească mijloacele de transport în comun.

Această purtătoare de cuvânt nu a exclus ca un alt loc să fie luat, de asemenea, ca țintă.

Trupe suplimentare de poliție au ajuns în sudul Bavariei, a precizat pe Twitter poliția, potrivit căreia au fost trimise pe teren și unități speciale.

Pe Facebook, forțele de ordine au anunțat că, potrivit unor informații "serioase", un atac ar putea "avea loc în această noapte".

"Acționăm intens pentru a lămuri situația și anchetăm asupra unor posibili suspecți", a adăugat poliția pe rețeaua socială. "Tratăm lucrurile foarte serios, există o intervenție importantă (a poliției) aici la München", a afirmat un purtător de cuvânt al poliției, citat de ediția on-line a publicației Süddeutsche Zeitung.

Potrivit cotidianului din München, "șase potențiali suspecți" se află în centrul investigațiilor desfășurate de anchetatori. Cu toate acestea, poliția nu a confirmat această informație, mai scrie AFP.

AGERPRES www.agerpres.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

4 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori