Germania: Angela Merkel își apără atitudinea avută în fața tinerei refugiate în lacrimi

Cancelarul german, Angela Merkel, a apărat duminică atitudinea sa în fața tinerei refugiate palestiniene, privată de dreptul de azil, care a izbucnit în lacrimi în cursul unei dezbateri televizate, dând naștere la numeroase reacții pe rețele sociale, scrie AFP.

* Tânăra refugiată care a plâns în fața cancelarului Merkel ar putea primi totuși permisiunea să rămână în Germania


* Angela Merkel, pusă în dificultate în fața unei refugiate în lacrimi

"Consider că atitudinea a fost corectă", a declarat Angela Merkel într-un interviu acordat postului național de televiziune ARD, adăugând că a fost sinceră cu tânara fată.

Scena petrecută miercuri seară la Rostock a provocat o avalanșă de comentarii despre atitudinea cancelarului.

Adolescenta în vârstă de 14 ani, al cărei prenume este Reem, a explicat, într-o germană impecabilă, că trece printr-un moment greu după ce membrii familiei sale au aflat că cererea de azil le-a fost respinsă și vor fi expulzați din Germania în Liban, de unde s-au refugiat cu patru ani în urmă.

'Politica este uneori dură', i-a răspuns Angela Merkel. "Tu știi că în taberele de refugiați palestinieni din Liban sunt mii și mii de oameni (...) Iar dacă noi spunem acum: (...), nu vom reuși să facem față, suntem în fața unei dileme', a continuat șefa executivului german, care și-a întrerupt discursul când a observat că tânăra a început să plângă. Apoi, Angela Merkel s-a dus lângă fată și a încercat să o consoleze cu o mângâiere pe umăr.

O parte a mass-media și unii internauți au criticat lipsa de sensibilitate a cancelarului german, în timp ce alții au salutat sinceritatea acesteia.

Un lider, atunci când întâlnește persoane a căror situație personală nu o cunoaște, nu poate să le spună că, "deoarece te-ai întâlnit cu cancelarul, problema ta se va rezolva mai repede decât pentru mulți, mulți alții. Suntem într-un stat de drept", s-a apărat Angela Merkel în interviul acordat canalului ARD.

"Dar peste toate, simți nevoia să consolezi o tânără. Însă nu pot să îi schimb situația juridică", a adăugat ea.

Tânăra a recunoscut în ediția de duminică a jurnalului Bild că a apreciat sinceritatea cancelarului.

Mai mulți oficiali au ținut să atragă atenția că este puțin probabil că Reem și familia ei vor ajunge să părăsească Germania.

Ministrul integrării, social-democrata Aydan Özoguz, a subliniat că "am schimbat legea" "tocmai pentru" cazuri ca al lui Reem, "pentru ca tineri bine integrați să aibă perspective la noi", beneficiind de un nou permis de ședere prevăzut de o lege privind imigrația care va intra în vigoare în august. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Documentul dement prin care „Avocatul Poporului” atacă DNA la CCR! Renate Weber este pusă de Tăriceanu și Drag…

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri