Germania își retrage rachetele Patriot din Turcia

Germania își retrage sistemele de apărare antiaeriană Patriot din Turcia, în timp ce misiunea sa militară în această țară se încheie luna viitoare, relatează MIA.

O navă cu rachete de fabricație americană la bord a părăsit portul de la Marea Mediterană Iskenderun, a anunțat miercuri agenția Anadolu. Anterior, guvernul german a anunțat că mandatul misiunii sale militare în Turcia, ce a inclus două baterii de rachete Patriot, se încheie în ianuarie 2016.

În afară de rachetele Patriot amplasate în provincia Kahramanmaras, Germania va retrage și 260 de militari de la fața locului.

În presa germană au apărut informații potrivit cărora guvernul nu va extinde desfășurarea de rachete Patriot încă un an.

Bateriile de rachete Patriot au fost instalate în provincia Kahramanmaras, în sudul Turciei, la aproximativ 100 kilometri nord de granița cu Siria, împreună cu rachete Patriot din SUA și Olanda, la începutul anului 2013, după ce Ankara a cerut ajutorul NATO pentru ameliorarea apărării aeriene împotriva Siriei. În septembrie 2014, Spania decis să desfășoare propriile baterii Patriot în Turcia după ce Olanda a anunțat că va retrage sistemele Patriot din această țară.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…