Germania va investi mai multe miliarde de euro pentru a surmonta problemele tehnice ale armatei

Ministerul Apărării german va investi până la 6 miliarde de euro în următorii ani pentru a face față problemelor tehnice care afectează funcționarea elicopterelor și a avioanelor, relatează AFP. 'Vom investi până la 6 miliarde de euro în viitorii șapte-opt ani pentru a obține ameliorări în aceste sectoare', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Potrivit săptămânalului Der Spiegel, care dezvăluie în ediția sa de sâmbătă existența acestui plan de investiții, ministerul Ursulei von der Leyen va adopta un pachet de '120 de măsuri' menite să întărească efectivele și să crească numărul pieselor de schimb.

Der Spiegel scrie despre 'numeroase documente' ale Ministerului Apărării care indică faptul că 'aceste probleme materiale afectează capacitățile' Bundeswehrului.

Ministerul se teme că problemele cu sistemul radar al avionului de luptă Eurofighter sau cele cu elicopterele de transport NH90 ar putea să le limiteze considerabil potențialul de a se angaja în misiuni.

Astfel, 'numai patru din cele 39 de elicoptere' NH90 sunt 'în prezent disponibile', scrie Der Spiegel, citând 'calcule interne' ale ministerului, care estimează că întârzierile în livrarea avionului de transport militar A400M, produs de grupul Airbus ridică la '90%' riscurile de 'insuficiență în capacitățile de transport tactic'.

Armata germană s-a confruntat în aceste ultime luni cu numeroase critici privind calitatea echipamentului, precum problemele de precizie ale puștii de asalt utilizate de soldații germani, G36, care a făcut titluri în presă iar apoi a fost retrasă.

În septembrie, Ursula von der Leyen a recunoscut deja că Bundeswehrul nu poate să-și realizeze toate angajamentele față de NATO din cauza problemelor de echipament, explicând că deficiențele de aprovizionare cu piese de schimb pentru avioane și problemele care afectează elicopterele marinei reprezintă motivul acestor dificultăți.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

2 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

3 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

4 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

5 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj