Gruparea jihadistă Statul Islamic l-a ars de viu pe pilotul iordanian ținut ostatic

Gruparea jihadistă Statul Islamic l-a ars de viu pe pilotul iordanian ținut ostatic

Gruparea jihadistă Statul Islamic a difuzat marți o înregistrare video cu un bărbat care este ars de viu într-o cușcă și despre care afirmă că este pilotul iordanian capturat după prăbușirea unui avion militar F-16 în Siria, la finalul lunii decembrie, relatează AFP.

Maaz al-Kassasbeh a fost capturat după prăbușirea avionului său F-16 deasupra Siriei, unde el desfășura un raid asupra pozițiilor SI, în cadrul coaliției internaționale antijihadiste.

Potrivit Reuters, pe rețeaua Twitter simpatizanți ai SI au postat cinci fotografii în care pilotul iordanian Maaz al-Kassasbeh apare în timp ce arde de viu.

În urmă cu o săptămână, gruparea SI amenințase că va executa un ostatic japonez și un pilot iordanian dacă Ammanul nu va elibera o jihadistă irakiană, aflată în închisoare și condamnată la moarte. Înregistrarea, ce fusese postată pe 27 ianuarie pe site-urile jihadiste, arăta o fotografie cu ostaticul japonez Kenji Goto, care ține fotografia pilotului iordanian capturat de SI, Maaz al-Kassasbeh.

Între timp, SI a anunțat deja uciderea lui Kenji Goto.

În vârstă de 44 de ani, jihadista Sajida al-Rishawi este deținută într-o închisoare iordaniană de la condamnarea sa la moarte în septembrie 2006, pentru acte teroriste datând din 9 noiembrie 2005. În acea zi, trei atentate sinucigașe, comise în special de soțul ei, au devastat trei hoteluri din Amman, cauzând moartea a 60 de persoane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat