Israelul cere sancționarea unui pilot Iberia care, ajuns la Tel Aviv, a anunțat că a aterizat în "Palestina"

Israelul cere sancționarea unui pilot Iberia care, ajuns la Tel Aviv, a anunțat că a aterizat în "Palestina"

Israelul va cere companiei spaniole Iberia să-l sancționeze pe unul dintre piloții săi care, când a aterizat miercuri la Tel Aviv, a anunțat că avionul a ajuns în "Palestina", au declarat joi pentru EFE surse din Ministerul de Externe israelian.

'Ambasadorul (israelian) la Madrid va trimite o scrisoare dură președintelui Iberia în care îi va cere să-l sancționeze pe pilot', a declarat pentru agenția spaniolă de presă Emanuel Nahshon, purtător de cuvânt al MAE israelian.

Incidentul ar fi avut loc în timpul zborului 3316 de la Madrid la Tel Aviv, în care pilotul, imediat după aterizare, le-a urat bun-venit pasagerilor în 'Palestina', în loc de 'Tel Aviv' sau 'Israel'. Martori citați de ziarul israelian Yediot Aharonot au declarat că acesta a fost mesajul transmis de pilot în limba spaniolă, pentru că, atunci când li s-a adresat pasagerilor și în limba engleză, a spus 'Bine ați venit la Tel Aviv'.

Cazul, care a fost difuzat pe rețelele sociale și care este preluat joi de toată presa scrisă din Israel, a indignat mulți israelieni care se aflau la bordul avionului și înțelegeau limba spaniolă. De altfel, potrivit ziarului Yediot Aharonot, unii pasageri i-au adus reproșuri pilotului pe această temă, în momentul debarcării.

Căpitanul aeronavei a făcut 'o greșeală' pe care 'a corectat-o' atunci când a făcut anunțul în limba engleză, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Iberia. Potrivit ziarului israelian, compania aeriană spaniolă a cerut iertare pasagerilor, le-a promis că va începe o anchetă și că pilotul nu va mai zbura pe ruta Madrid-Tel Aviv până când lucrurile nu sunt lămurite.

Cu câteva luni în urmă, un pilot al companiei aeriene Alitalia a făcut un anunț identic înainte de a ateriza la Tel Aviv, fiind retras ulterior de pe ruta Roma-Tel Aviv.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nicușor Dan întoarce oficial spatele USR cu patru zile înainte de alegeri: Opțiunea mea pentru votul de dumini…

2 Reguli esențiale dacă ai simptome COVID, de la un medic de la Matei Balș. Cum se folosește un pulsoximetru și …

3 Pute a Rusia de la o poștă. Cu Mirel Palada pe coadă

4 Nu, nu este Carmen Dan! Este asistenta lui Vela, băgată în față să fie decorată de președinte! / Godină îi bate …

5 Nicușor Dan a concediat-o pe nașa Gabrielei Firea, care câștiga 4000 € / lună de la Primăria Capitalei