Jacques al II-lea, proclamat oficial prinț moștenior al tronului în Monaco

Jacques al II-lea, proclamat oficial prinț moștenior al tronului în Monaco

Prințul Jacques Honoré Rainier, care a venit pe lume miercuri, a fost proclamat oficial joi ca moștenitor al coroanei din Monaco, sub numele de Jacques al II-lea, el fiind primul în ordinea succesiunii la tron după tatăl său, Prințul Albert al II-lea, anunță EFE.

Jacques s-a născut miercuri după-amiază, la o clinică din Monaco, la numai două minute după sora sa geamănă, Gabriella Therese Marie. Atât cei doi frați, cât și mama lor, Prințesa Charlene, se simt bine.

'Doresc să împărtășesc această bucurie cu cetățenii din Monaco și cu toți rezidenții din țara mea. Nașterea lor aprofundează sentimentul de comunitate care ne unește', a declarat fericitul tată, într-un mesaj în franceză și engleză difuzat de Palatul din Monaco.

Moștenitorul, care este marchiz de Baux conform unei tradiții datând din secolul al XVII-ea, are ca prim prenume numele bunicului tatălui său pe linie maternă, Jack Kelly. Aceasta a fost tatăl actriței americane Grace Kelly, care s-a căsătorit cu Prințul Rainier de Monaco și este mama actualului suveran, Albert al-II-lea.

Cel de-al doilea prenume al micului prinț este Honoré, conform tradiției monarhice din principat, iar cel de-al treilea coincide cu al bunicului său pe linie paternă, fostul Prinț Rainier al III-lea.

Gemenii, primii copii ai prințului Albert al—II-lea, de 56 de ani, și ai soției sale, fosta campioană de natație sud-africană Charlene Wittstock, de 36 de ani, vor fi prezentați publicului cel mai probabil săptămâna viitoare.

Venirea pe lume a celor două vlăstare din familia princiară — singurii gemeni cu acces la tron din Europa — a fost marcată miercuri cu 42 de salve de tun, câte 21 pentru fiecare dintre cei doi copii. După aceea, au început să bată clopotele tuturor bisericilor din Monaco, iar omagiul sonor a continuat cu sirenele vapoarelor și ambarcațiunilor din portul micului stat de la țărmul Mediteranei.

Prințul de Monaco mai are doi copii pentru care și-a asumat paternitatea, născuți în afara căsătoriei și care nu au drepturi succesorale la tron. Albert al II-lea are o fiică, Jazmin Grace, de 22 ani, a cărei mamă este o cameristă americană, și un fiu, Alexandre, de 11 ani, născut din relația cu o stewardeză franceză de origine togoleză.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...