Jihadiștii afirmă că au ucis unul dintre cei doi ostatici japonezi și cer eliberarea unei teroriste

Jihadiștii afirmă că au ucis unul dintre cei doi ostatici japonezi și cer eliberarea unei teroriste

Unul dintre cei doi ostatici japonezi deținuți de gruparea jihadistă Statul Islamic, Kenji Goto, a apărut sâmbătă într-o înregistrare postată pe internet, afirmând că celălalt conațional al său, Haruna Yukawa, a fost ucis de jihadiști, care acum nu mai vor bani, ci eliberarea unei teroriste încarcerate în Iordania, relatează agențiile internaționale de presă.

Gruparea islamistă radicală a publicat marți o înregistrare în care solicita să primească în cel mult 72 de ore o răscumpărare de 200 de milioane de dolari pentru eliberarea ostaticilor japonezi, amenințând că în caz contrar îi va executa.

Dar, în imaginile difuzate sâmbătă, singurul ostatic rămas în viață — dacă moartea celuilalt va fi confirmată — afirmă că acum jihadiștii nu mai vor bani, ci eliberarea unei islamiste, al cărei nume este Sayida al-Rishawi și care în prezent este deținută în Iordania după ce a încercat să comită un atentat sinucigaș în această țară.

Autoritățile japoneze nu s-au pronunțat deocamdată asupra ultimei înregistrări, afirmând doar că verifică autenticitatea acesteia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu