Jihadiștii afirmă că au ucis unul dintre cei doi ostatici japonezi și cer eliberarea unei teroriste

Jihadiștii afirmă că au ucis unul dintre cei doi ostatici japonezi și cer eliberarea unei teroriste

Unul dintre cei doi ostatici japonezi deținuți de gruparea jihadistă Statul Islamic, Kenji Goto, a apărut sâmbătă într-o înregistrare postată pe internet, afirmând că celălalt conațional al său, Haruna Yukawa, a fost ucis de jihadiști, care acum nu mai vor bani, ci eliberarea unei teroriste încarcerate în Iordania, relatează agențiile internaționale de presă.

Gruparea islamistă radicală a publicat marți o înregistrare în care solicita să primească în cel mult 72 de ore o răscumpărare de 200 de milioane de dolari pentru eliberarea ostaticilor japonezi, amenințând că în caz contrar îi va executa.

Dar, în imaginile difuzate sâmbătă, singurul ostatic rămas în viață — dacă moartea celuilalt va fi confirmată — afirmă că acum jihadiștii nu mai vor bani, ci eliberarea unei islamiste, al cărei nume este Sayida al-Rishawi și care în prezent este deținută în Iordania după ce a încercat să comită un atentat sinucigaș în această țară.

Autoritățile japoneze nu s-au pronunțat deocamdată asupra ultimei înregistrări, afirmând doar că verifică autenticitatea acesteia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public